Hem Världen Putin avslöjad av Kremls hemsida: ”Delar inte Ukraina”

Putin avslöjad av Kremls hemsida: ”Delar inte Ukraina”

förbi admin
0 kommentar

Talet på Kremls egen hemsida avslöjar presidentens löftesbrott.

För åtta år sedan lovade Vladimir Putin att nöja sig med Krim-halvön.

– Tro inte på de som skrämmer er med Ryssland, och skriker att ”efter Krim blir det fler regioner”, sade han då.

Efter den olagliga folkomröstningen 2014 på den ukrainska Krim-halvön införlivades det ockuperade området i Ryssland. Då höll Vladimir Putin ett tal i den ryska maktborgen Kreml där han sade:

– Jag vänder mig till Ukrainas folk. Jag vill verkligen att ni ska förstå oss: vi vill inte på något sätt tillfoga er skada, eller förolämpa era nationella känslor. Vi har alltid respekterat den ukrainska statens territoriella okränkbarhet, sade Putin och fortsatte:

– Jag vill att ni ska höra mig, kära vänner. Tro inte på de som skrämmer er med Ryssland, och skriker att ”efter Krim blir det fler regioner”. Vi vill inte att Ukraina ska styckas upp, det är inget vi behöver.

På exakt samma plats, Georgijev-salen i Kreml, offentliggjorde den ryska presidenten den 30 september 2022 annekteringen av nya ukrainska områden, och därmed sitt eget löftesbrott:

– Jag vill att Kiev-regimen och deras verkliga herrar i Västvärlden lyssnar på mig, så att alla minns detta: folket som bor i Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporozjzjia kommer att förbli ryska medborgare för alltid.

Putin: ”USA vill inte att vi ska vara fria”

Putins senaste tal handlade inte bara om ”Novorossija”, som han kallar de ukrainska ockuperade områdena. Det bestod framför allt av kritik mot USA och Västeuropa. Den ryske presidenten påstod att det var de som startade kriget i Ukraina:

– De vill inte att vi ska vara fria, utan vill se oss som en koloni. De vill inte ha samarbete på lika villkor, utan de vill råna oss. De vill inte se oss som ett fritt samhälle, utan som en skock själlösa slavar.

Putin ondgjorde sig i fredags också över homosexuellas rättigheter i Västvärlden:

– Jag vänder mig till alla medborgare i Ryssland: vill vi i vårt land i stället för mamma och pappa ha ”förälder nummer ett”, ”förälder nummer två” och ”förälder nummer tre” – är de helt galna? Vill vi verkligen från första klass pracka på våra skolelever perversioner som är nedbrytande och leder till utrotning av befolkningen? Vill vi trumma in i barnen att förutom kvinna och man finns det andra kön, och erbjuda dem att göra ett könsbyte? sade Putin och kallade det för ”öppen satanism”.

Både efter årets tal och talet 2014 började dignitärerna i Georgijev-salen – bland andra ex-presidenten Dmitrij Medvedjev och dumans talman Vjatjeslav Volodin, som var med båda gångerna – ropa ”Ryssland, Ryssland, Ryssland” medan de handfast klappade i takt.

I stort sett hela världen – utom länder som Nordkorea – fördömer de så kallade folkomröstningarna i de ukrainska områdena och införlivandet av dem i Ryssland.

Du kanske också gillar