Hem Världen Putin: Vi kunde ha slagit till hårdare

Putin: Vi kunde ha slagit till hårdare

förbi admin
0 kommentar

Efter ännu ett omfattande robotangrepp mot Kiev på måndagsmorgonen slogs stora delar av den ukrainska huvudstadens el- och vattenförsörjning ut och under några timmar blev 80 procent av invånarna utan vatten, skriver Kyiv Post som citerar staden borgmästare Vitalij Klytjko. 350 000 hushåll blev utan el.

18 olika platser ska ha träffats i tio regioner. De flesta av dem med kopplingar till energiproduktion, skriver Censor.net.

Enligt president Vladimir Putin var angreppet ett svar på Ukrainas beskjutning av ryska örlogsfartyg i hamnen i Sevastopol. Ryssland har kallat anfallet för en ”terroristattack” trots att den riktades mot militära mål.

I en intervju i rysk statskontrollerad tv på måndagskvällen sa Putin att det ryska anfallet kunde ha varit betydligt värre:

– Detta är inte allt som vi kunde ha gjort, sa Putin som antydde att det kan komma fler attacker.

Enligt Ukraina sköt Ryssland fler än 50 robotar mot mål i landet. 44 av dessa ska ha skjutits ned.

Ukraina och flera västländer har kallat Rysslands upprepade attacker mot civila mål för krigsbrott. Enligt Ukraina har ryska anfall också riktats mot installationer som varit under reparation varvid tekniker och annan reparationspersonal har dödats.

I samband med måndagens attacker skadades 13 personer enligt Ukrainska uppgifter.

Du kanske också gillar