Hem Världen Putins talesperson vill se kriget slutföras vid förhandlingsbordet

Putins talesperson vill se kriget slutföras vid förhandlingsbordet

förbi admin
0 kommentar

Det var vid en intervju i den ryska statskontrollerade tv-kanalen Rossija-1 som Peskov konstaterade att ”varje konfrontation slutar med avspänning” och att ”alla krissituationer slutar vid förhandlingsbordet”.

– Så blir det också den här gången. Det är osannolikt att det händer i närtid, ja, mer troligt betydligt senare, men det kommer att bli så i vilket fall, sa Peskov enligt den statskontrollerade nyhetsförmedlaren Tass.

Peskov sa också att en sådan förhandling måste sluta på ett sätt som ”inte skadar våra intressen” och att Ryssland kommer att stå fast vid dessa och att förhandlingarna kommer att handla om hur de ryska kraven kommer att bli tillgodosedda.

Under helgen har Ryssland fortsatt attackerna i Donbassregionen och med att försvara Cherson, Kharkiv, Zaporizjzja och Nikolaiv. Enligt den ukrainska generalstaben sköts ryska förband 10 raketer och dess flygvapen utförde mer än 24 anfall mot militära och civila anläggningar i Ukraina under söndagen.

”Försvarsmaktens enheter håller sina ställningar och hindrar fienden från att rycka djupt in i vår stat”, skriver den ukrainska militärledningen också.

Ryska trupper har belägrat fem skolor i centrala Melitopol i sydöstra Ukraina och gjort om läroplanen till ryskorienterad undervisning, uppger borgmästaren i staden, Ivan Fedorov, för ukrainska Pravda.

Enligt Fedorov vaktas skolorna av beväpnade soldater och metalldetektorer har monterats upp utanför ingångarna. Borgmästaren säger att de ryska trupperna har gjort om delar av skolbyggnaderna till militärförråd.

Ryssland fortsätter också sin ockupation av kärnkraftverket Zaporizjzja och på söndagen sa Europeiska rådets ordförande Charles Michel att Ryssland därmed utsätter hela världen för fara. Just nu befinner sig inspektörer från det internationella atomenergiorganet IAEA på plats för att försäkra sig om att det inte ska inträffa några olyckor. Enligt Michel är det nödvändigt att inspektörerna får fortsätta sitt arbete, skriver ukrainska Interfax.

Den påstådda läcka som gjort att den ryska gasleverantören Gazprom stängt av all gas som skickas till Europa via ledningen Nord Stream 1 har fortfarande inte åtgärdats. Ryssland påstår att man bett tyska Siemens att laga läckan men Siemens uppger för Reuters att man inte blivit ombedda och att någon sådan fråga inte kommit.

Under söndagen konstaterade Dmitrij Peskov att ”Gazprom har förtjänat sitt rykte som en pålitlig leverantör av energi i årtionden och vi är övertygade om att Gazprom inte har tagit några steg som skulle ha rubbat den bilden”, skriver den ryska statskontrollerade nyhetsförmedlaren Ria Novosti.

Du kanske också gillar