Hem Världen Republikanen George Santos lämnar utskott medan utredningar pågår

Republikanen George Santos lämnar utskott medan utredningar pågår

förbi admin
0 kommentar

Sedan slutet av december har lögn efter lögn uppdagats i Santos cv och han har erkänt att han fabricerat uppgifter om sin collegeexamen och tidigare arbetsplatser på Wall Street.

Det pågår också flera brottsutredningar mot New York-republikanen, som bland annat misstänks för att ha brutit mot lagar om kampanjfinansiering genom att dölja varifrån insättningar på drygt sju miljoner kronor kom.

Flera partikollegor har krävt Santos avgång. Trots det beslutade representanthusets talman Kevin McCarthy i januari att ge honom platser i två mindre kommittéer, bland annat Vetenskaps-, rymd- och teknologiutskottet.

Men efter ett möte med talmannen tidigare i veckan meddelar nu Santos att han tillfälligt lämnar uppdragen tills utredningarna är klara.

”Jag vill personligen tacka talman McCarthy för att han kunde träffas för att diskutera frågan och för att han tillåter mig ta tid för att rentvå mitt namn ordentligt innan jag återvänder till kommittéerna”, skriver han i ett uttalande, enligt AP.

Santos står däremot fast vid att han inte kommer att lämna representanthuset, säger han till CNBC.

Partikollegorna meddelades om beslutet att lämna utskotten i ett möte bakom stängda dörrar. Beskedet togs emot väl enligt Oklahoma-republikanen Tom Cole.

– Jag tycker att det var det rätta att göra och jag är stolt över honom för att han gjorde det, säger Cole.

Läs mer:

Erik Helmerson: Om Nixon var president i dag skulle han hyllas – inte avgå

Partikollegan: Santos måste gå om han brutit mot kampanjlagar

Du kanske också gillar