Hem Världen Republikanerna ska utreda Hunter Bidens affärer

Republikanerna ska utreda Hunter Bidens affärer

förbi admin
0 kommentar

Det skulle inte bli Ukraina, läget i världen eller USA:s ekonomi som blev det första beslutet för den nya majoriteten i representanthuset. Istället var det en uppsluppen James Comer som på eftermiddagen svensk tid beskrev familjen Biden som misstänkta brottslingar.

Hunter Biden har stått i fokus för Republikanernas kritik under flera år. I samband med presidentvalet 2020 spred Donald Trumps advokat Rudy Giuliani och Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon innehållet i en hårddisk som de hävdade tillhört Hunter Biden.

Hårddisken innehöll bilder och dokument från Hunter Bidens tid som missbrukare.

Hunter Biden har också utretts för skattebrott i samband med affärer med Kina och anklagas också av Republikanerna för att utnyttjat sina politiska kontakter och faderns tidigare ställning som vicepresident under Obama-administrationen.

Enligt Fox News anser Republikanerna att det finns en direkt koppling mellan Joe Biden och hans sons affärer.

– Det kan vara så att Joe Biden är en säkerhetsrisk, sa James Comer (R).

Hunter Biden fick också en huvudroll i det som skulle bli riksrättsprocessen mot Donald Trump då Trump i ett samtal med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tryckte på för att få Hunter Bidens affärer i Ukraina utredda.

Demokraterna har hävdat att Donald Trump, som då var president, under samtalet med Zelenskyj försökte ta hjälp av främmande makt för att komma åt en politisk motståndare. Vilket skulle ha kunnat vara ett lagbrott.

Republikanerna har länge sagt att man kommer att utreda presidentens son om man kommer till makten. Och sent i går kväll stod det klart att partiet har majoritet i representanthuset. Bara timmar senare meddelades att man kommer att starta en utredning inom kort.

Du kanske också gillar