Hem Världen Romina Pourmokhtari (L): Utsläppsmålen står fast – men med andra metoder

Romina Pourmokhtari (L): Utsläppsmålen står fast – men med andra metoder

förbi admin
0 kommentar

Utsläppen år 2030 bör enligt Sveriges uppsatta mål vara 63 procent lägre än utsläppen var år 1990. När det gäller trafiken, inrikesflyget borträknat, är målet att utsläppen ska minska med minst 70 procent jämfört med 2010, senast år 2030.

Enligt kllimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) har regeringen inte sänkt ambitionen att nå klimatmålet 2030. I stället vill man arbeta långsiktigt, till exempel genom satsningar på elektrifiering och laddinfrastruktur.

– Vår ambition är att bygga en långsiktig politik, en robust klimatpolitik som är hållbar över tid. Inte en politik som bara fungerar när vi har en stark ekonomi och inte har krig i vårt närområde, säger Romina Pourmokhtari.

”Inte tid att vänta”

Miljöpartiets språkrör Per Bolund, tidigare miljö- och klimatminister, anser att den nya regeringens klimatpolitik innebär ett steg bakåt i utvecklingen. De kompensationer som man planerar att göra i form av långsiktiga satsningar är för riskabla.

– Man måste göra insatser här och nu, att vänta och skjuta den här frågan i framtiden, det är det som är det farliga, säger han.

– Jag är faktiskt livrädd för var den här politiken kommer leda oss.

Du kanske också gillar