Hem Världen Ryska motanfall vid Staromaiorske, Kupiansk och Vuhledar – judestjärnor målade på hus efter uppdrag från Ryssland – infrastruktur bombad i Lviv – Cornucopia?

Ryska motanfall vid Staromaiorske, Kupiansk och Vuhledar – judestjärnor målade på hus efter uppdrag från Ryssland – infrastruktur bombad i Lviv – Cornucopia?

förbi admin
0 kommentar

Det ser allt mer ut som att initiativet växlat från Ukraina till Ryssland med flera ryska motanfallsförsök vid Staromaiorske, Kupiansk och Vuhledar, vilket dock sker till extrema ryska förluster. Judestjärnor som målats på hus i EU har avslöjats skett på uppdrag från Ryssland, vilket är en strategi som KGB använde under kalla kriget för att ge sken av utbredd nazism i Västeuropa. Lviv i västra Ukraina ska terrorbombats i natt och kritisk ifnrastruktur ska träffats, men med små skador.

Leverans av pickup #43 och utrustning till 110:e avdelta mekaniserade brigaden som håller Avdiivka
Foto: Pickup-Jonas, stöd hans leveranser av pickuper och utrustning direkt till frontförbanden via Paypal.

Organisationer och projekt att stödja för att hjälpa Ukraina hittar du härKom ihåg att klicka på Ukrainaartiklar hos traditionella medier så att inte intresset för Ukraina dör ut i media och i förlängningen hos allmänhet och politiker.

Om kriget i Ukraina ska ta slut de närmsta åren måste Västs stöd öka i omfattning, ske snabbare och Väst kan helt i enlighet med internationell rätt och FN-stadgan behöva gå in aktivt med trupp till stöd för Ukraina på plats i landet för att avsluta kriget.

DeepstateMap visar ryska motanfall med framgångar väster om Staromaiorske och öster om Kupiansk. Ryssland anföll även mot Vuhledar, varpå Europas metallåtervinningsfirmor gnuggar sina händer eftersom det blev total pansarslakt utan några ryska framgångar. Inga förändringar rapportras från Avdiivka.

För övrigt som ni ser ovan har Jonas levererat utrustning till 110:e brigaden som håller själva Avdiivka. Leveransen har skett i bakre läge, vilket ni ser på att soldaterna på fotot inte bär kroppskydd och ballistiska hjälmar.

KOMMENTAR

Det väsentliga är dock att det ter sig som att från att Ukraina haft initiativet sedan i våras håller det på att glida över till ryssarna, som nu agerar aktivt och det är Ukraina som får vara reaktiv och försvara sig. Nu väljer Ryssland tid och plats för striderna, istället för att Ukraina gör det.

Dock visar inte Ryssland upp några väsentliga framgångar, utan det ser ut att gå betydligt långsammare än de tidigare ukrainska lyckade anfallen och allt Ryssland tagit än så länge har varit åkrar.

Men det är bara att konstatera att kraften i den ukrainska sommaroffensiven är över, vilket också underströks av den ukrainska generalstabschefens artiklar i The Economist igår.

Arkivbild Foto: Pickup-Jonas, stöd hans leveranser av pickuper och utrustning direkt till frontförbanden via Paypal.

De ryska förlusterna var extrema under gårdagen enligt den ukrainska generalstabens sammanräkning. Gränsen för extrem går enligt min skala vid 800 dödade ryssar på en dag, men även förlusterna av utrustning var extrema.

850 ryssar dödades och 24 stridsvagnar samt 24 pansarskytte- eller motorskyttefordon slogs ut. 36 haubitsar förstördes, samt fyra salvpjäser, 33 transportfordon och två enheter särskild utrustning.

CRS är inte amuserade med din tjurskit

Målandet av judestjärnor på byggnader i Frankrike har visat sig skett på ryskt uppdrag och två moldaviska medborgare 33 och 29 år gamla ska gripits rapporterar Politico. De ska fått sina instruktioner från Ryssland. De två operatörerna var i Frankrike illegalt.

För sammahang så drev KGB agenter i Västtyskland under kalla kriget, som också målade judestjärnor på byggnader. Syftet var att utmåla omfattande nazism i Tyskland, samt så splittring. Det är fullt rimligt att den ryska civila utrikesunderrättelsetjänsten SVR driver detta nu, och att uppdraget kommer från Ryssland är således inte ett dugg förvånande. KGB delades som bekant upp i FSB och SVR.

Ryssland har också sponsrat Hamas terrordåd mot Israel, och har tyvärr hittat en kritisk punkt för att bedriva påverkansoperationer och få bort uppmärksamhet och i förlängningen stöd för Ukraina.

Man kan och bör fundera på hur många fler av de som uppvisar och uttrycker antisemitism i t ex Sverige som direkt eller indirekt agerar på ryskt uppdrag – antingen som avlönade påverkansoperatörer eller oftare som nyttiga idioter.

Lviv. Arkivbild. Foto: Lena Wilderäng adrenalena.se

Lviv i allra västraste Ukraina terrorbombades i natt och kritisk infrastruktur träffades rapporterar Ukrinform. Anläggningen träffades fem gånger, men ingen människa skadades. Den efterföljande branden ska snabbt släckts.

I natt ska 38 iranska Shahedrobotar och en Ch-59 kryssningsrobot avfyrats mot Ukraina.

En relevant fråga är var protesterna från den så kallade fredsrörelsen i Väst mot Irans, Kinas och Nordkoreas leveranser av vapen och ammunition till Ryssland, och varför inte argumenten “leveranserna förlänger kriget” används likt den så kallade fredsrörelsen gör mot Västs demokratiers stöd till Ukraina?

Frånvaro av protester antyder att man agerar med Kreml som finansiär och uppdragsgivare, vilket man gjorde under kalla kriget. Fredsrörelsen borde annars t ex campa utanför Irans och Nordkoreas ambassader.

Artikeln uppdateras.

Slava Ukraini! Heroiam slava! Razom, do peremohi!

Finbonkersystem 08 Foto: Jonathan Lundkist

09:35 Finbonkersystem 08, eller mer populärt är känt som Archer har nu fotograferats och publicerats av Ukraina. Även Archer är festklädd redo för bonk med Saabs Barracudakamouflage. Systemet finns på 45:e avdelta artilleribrigaden.

KOMMENTAR

Förmodligen har systemen funnits på plats och i bruk ett bra tag och man släpper inte denna typ av foton som förvarning, tvärtom.

Du kanske också gillar