Hem Världen Ryskans ironiska utmaning till Helene Fossesholm

Ryskans ironiska utmaning till Helene Fossesholm

förbi admin
0 kommentar

Veronika Stepanova har kritiserats för sina hyllningar till Vladimir Putin.

Nu ”utmanar” hon den norska längdskidåkerskan Helene Fossesholm.

”Vi måste boka in en titelkamp”, skriver Stepanova på Instagram.

Efter att ha plockat en guldmedalj under OS i Peking har Veronika Stepanova, 21, uppmärksammats för sitt stöd till Vladimir Putin. Samtidigt som Ryssland invaderat Ukraina har ryskan Stepanova tagit tydlig ställning.

– I mina ögon har Ryssland vuxit till att bli en stark, stolt och modig nation igen. Alla gillar det inte, men vi kommer att vinna, som vi gjorde i OS. Tack till presidenten för att han hissar landets flagga högt. Vi kommer inte att sänka den. Jag lovar.

Det sa hon i samband med prisceremonin efter OS, där Putin själv delade ut medaljen till 21-åringen. På sociala medier har Stepanova fortsatt vara aktiv i frågan och hon har bland annat skrivit att hon inte ser någon anledning till att ”gömma” sina åsikter och känslor.

En som riktat kritik till Stepanova är den norska skidåkerskan Helene Fossesholm, 20.

”Det är värderingar som är så avlägsna för mig”

– Det sägs att man ska skilja idrott och politik åt, men så har man Ryssland som definitivt inte skiljer idrott och politik åt. De använder sporten som propaganda, och då blir det svårt för oss att skilja på den också. Åtminstone när utövarna själva inte särskiljer det. De frontar Putin, och de värderingarna är så motsatta till mina att jag på något sätt inte kan säga det tillräckligt, säger Fossesholm enligt NRK.

Veronika Stepanova fick sin medalj signerad av Vladimir Putin.

Norskan har tidigare sagt att hon haft en vänskaplig relation med Stepanova i samband med tävlingar, men nu har saker och ting förändrats.

– Det är klart att det inte kommer att glömmas bort, alls. Det finns uppenbarligen några värderingar hon står för. Det är värderingar som är så avlägsna för mig. Jag kan inte föreställa mig det. Du kan bara föreställa dig det när du träffar någon som har så motstridiga värderingar som han själv och som står för det, säger Fossesholm.

Utmanar norskan: ”Gör upp på neutral mark”

Kritiken har nått Stepanova – som själv valt att svara på ett något ironiskt sätt. Hon utmanar nu Fossesholm, samtidigt som hon använder sig av paralleller till MMA-världen.

”Eftersom vi uppenbarligen redan är i trash talk-fasen…”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Nu måste Helene Fossesholm och jag enligt spelets regler boka in en titelkamp. Åtminstone tre rundor – distans, sprint och – poker kanske. Med invägning och ”staredown”, självklart. Jag föreslår att vi gör upp på neutral mark, förslagsvis i Kina. Vi kan sälja rättigheten till betaltv och dela på intäkterna som vuxna”.

Du kanske också gillar