Hem Världen Skandalen kring Boris Johnson fördjupas

Skandalen kring Boris Johnson fördjupas

förbi admin
0 kommentar

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson anklagas för att ha ljugit om vad han visste. Arkivbild.

Den senaste skandalen kring Storbritanniens premiärminister Boris Johnson fördjupas ytterligare. En tidigare högt uppsatt tjänsteman anklagar premiärministerns kansli för att ljuga.

De nya uppgifterna handlar om vad Boris Johnson egentligen kände till när en högt uppsatt parlamentsledamot, Chris Pincher, tvingades avgå efter anklagelser om att berusad ha tafsat på två män.

Simon McDonald, en före detta tjänsteman på utrikesdepartementet, säger att Johnsons kansli hade kännedom om anklagelserna mot Chris Pincher redan 2019, strax efter att han utsågs till minister. En utredning tillsattes och Pincher bad om ursäkt för sitt beteende.

McDonald skriver i ett brev till parlamentet att premiärministerns kanslis ”första utsaga inte var sann” och att den senaste versionen ”fortfarande inte är korrekt”. Han skriver att Johnson ”personligen blev informerad” om att utredningen inletts och vad den sedan kommit fram till.

När anklagelserna blev kända i juni försökte Boris Johnson inledningsvis stå emot krav på att Chris Pincher skulle stängas av från partiet, men gav sedan efter för trycket.

Johnson har den senaste tiden pressats hårt för att förklara vad han visste om anklagelserna mot Pincher. Skandalen kommer under en svår tid för premiärministern, som under de senaste månaderna plågats av ”partygate”-skandalen.

Du kanske också gillar