Hem Världen Skjutning på universitet i Heidelberg i Tyskland

Skjutning på universitet i Heidelberg i Tyskland

förbi admin
0 kommentar

Norbert Schätlze är presstalesperson på polisen i Mannheim.

– En ung man med skjutvapen har skadat flera personer i en föreläsningssal. Gärningsmannen är, enligt de uppgifter jag har fått, död, säger han till DN.

Polisen har ännu inte bekräftat de uppgifter som bland andra den tyska tidningen Die Welt publicerat – om att en person, utöver gärningsmannen, avlidit till följd av sina skador.

Polisinsatsen på Neuenheimer Feld i Heidelberg i den tyska delstaten Baden-Württemberg inleddes vid 13-tiden på måndagseftermiddagen. På området ligger bland annat ett universitet och ett universitetssjukhus. Området spärrades av och på Twitter uppmanade polisen människor att hålla vägarna i närheten fria för att släppa fram polis och ambulans.

Vid halv fyra-tiden meddelade polisen på Twitter att fyra personer skadats, varav minst en allvarligt. Polisen utgår ifrån att gärningsmannen agerade på egen hand.

Die Welt skriver att gärningsmannen misstänks ha tagit sitt eget liv. Tidningen skriver, med hänvisning till den tyska nyhetsbyrån dpa, att mannen själv var student. Enligt dpa finns det ingenting som tyder på att dådet hade ett religiöst eller politiskt motiv.

Det regionala public service-bolaget SWR rapporterar att universitetet via mejl uppmanat studenterna att stanna hemma. Den akuta faran uppges dock vara över.

Du kanske också gillar