Hem Världen Spanjorer uppmanas att kasta slipsen

Spanjorer uppmanas att kasta slipsen

förbi admin
0 kommentar

Den rådande värmeböljan gör att luftkonditioneringar går på högvarv i Spanien. I kombination med de stigande elpriserna till följd av Ukrainakriget presenterar nu premiärministern Pedro Sanchez nya knep för att spara på energi.

Sanchez uppmanar alla kontorsanställda att kasta slipsen i värmen, något som skulle kunna bidra till att luftkonditioneringar i kontorsbyggnader inte behöver gå på max.

– Detta betyder att vi alla kan spara energi, sade han under en presskonferens på fredagen och tillade att han bett alla ministrar och statstjänstemän att göra samma sak. Nu hoppas han att den privata sektorn ska följa efter.

Han berättade även att spanska regeringen förbereder sig inför att anta en uppsättning brådskande energisparande åtgärder på måndag. Några närmare detaljer om åtgärderna framkom inte under presskonferensen, men enligt Sanchez kommer de att ligga i samma linje som andra europeiska länder.

I Tyskland har man börjat släcka ner kända monument nattetid och uppmanat befolkningen till att dra ner på användningen av luftkonditionering och att åka kollektivt i större utsträckning.

Du kanske också gillar