Hem Världen Topprepublikan: Vinner vi ska Biden utredas

Topprepublikan: Vinner vi ska Biden utredas

förbi admin
0 kommentar

Om så blir fallet kommer omfattande utredningar inledas mot president Joe Biden och hans regering, säger Republikanernas minoritetsledare i representanthuset, Kevin McCarthy, i en intervju med CNN.

McCarthy säger att möjliga utredningar skulle kunna vara USA:s tillbakadragande från Afghanistan och ursprunget till coronapandemin. Han håller också dörren öppen för eventuella riksrättsförfarande, något som i första hand de mest extrema företrädarna i hans parti drivit.

– Vi kommer aldrig att använda riksrätt i politiska syften, säger Kevin McCarthy, men understryker samtidigt att det skulle kunna uppstå situationer då riksrätt ändå kan användas.

Den 57-årige republikanske minoritetsledaren i representanthuset väntas ta över som talman efter demokraternas Nancy Pelosi om McCarthys parti vinner valet.

I intervjun säger McCarthy att han är övertygad om hans parti kommer att vinna majoritet och att han är säker på att hans mål att få ta över ordförandeklubban i representanthuset har expresident Donald Trumps stöd.

– Jag tror att Trump kommer att ge mycket stöd, säger han.

Trump ställdes inför riksrätt vid två tillfällen under sin presidentperiod, 2019 och i början av 2021, men vid båda tillfällen friades han av den då republikanskt kontrollerade senaten.

Du kanske också gillar