Hem Världen Trumps rådgivare: Han planerar att kandidera inom kort

Trumps rådgivare: Han planerar att kandidera inom kort

förbi admin
0 kommentar

Det troliga är enligt samma rådgivare att den tidigare presidenten tillkännager sin kandidatur efter nästa veckas mellanårsval. Det skulle även försämra utsikterna för andra republikaner som har sikte på att bli partiets presidentkandidat.

Det har länge spekulerats kring om – och i så fall när – Donald Trump kommer att tillkännage sin kandidatur till 2024 års presidentval. Redan i somras väntades ett officiellt uttalande från expresidenten, enligt uppgifter till amerikanska medier. Det motiverades med att ett tidigt kampanjande skulle kunna ta fokus från de flera rättsprocesser som pågår runt Trump. Utöver kongressens utredning av stormningen av Kapitolium är han föremål för flera brottsutredningar. Expresidenten misstänks bland annat för att olovligen ha tagit med sig över 300 hemligstämplade dokument när han lämnade Vita huset i januari 2021.Foto: J M Giordano/TT

Donald Trump har sedan tidigare antytt att han ställer upp som presidentkandidat igen och har ägnat sig åt kampanjande under det senaste året. Framför en större skara anhängare i Robstown, Texas, sa Trump i oktober att han ”förmodligen kommer att behöva göra det igen” om presidentskapet.

Trumps tidigare stabschef i Vita huset, Reince Priebus, är ”95 procent säker” på att expresidenten kommer att kandidera till posten en tredje gång.

– Den stora frågan är om några andra stora utmanare kommer att ställa upp. Om Trump kandiderar kommer han vara mycket svår för alla republikaner att besegra, säger Priebus till AP.

Bland möjliga utmanare finns Texassenatorn Ted Cruz och Floridaguvernören Ron DeSantis, varav den senare pekas ut av CNN som det enda riktiga hotet för Trump.

Du kanske också gillar