Hem Världen Turkiskt flyganfall över norra Syrien

Turkiskt flyganfall över norra Syrien

förbi admin
0 kommentar

Redan i somras hotade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan med en offensiv mot norra Syrien, efter att senast ha gått in hösten 2019.

Och sent på lördagskvällen svensk tid rapporterar nyhetsbyrån AFP att Turkiet inlett flygräder mot staden Kobane i norra Syrien.

Erdogan har tidigare sagt att städer i norra Syrien, exempelvis Tal Rifaat och Manbij, behöver ”städas upp”, för att man sen ska kunna röra sig framåt i andra regioner.

Vidare har presidenten flera gånger upprepat hot om en militär offensiv mot den terrorstämplade kurdiska gruppen PKK, som är stark i norra Syrien. 

Turkiets försvarsdepartement har publicerat en bild på ett jaktflygplan på Twitter, i texten till bilden skriver de att de skyldiga till den ”förrädiska attacken” måste hållas ”ansvariga”

Ministerns anklagelser

Staden som nu anfallits, Kobane, kontrolleras av Folkets försvarsenheter (YPG), som av Turkiet likställs med PKK.

Tidigare i veckan uppgav Turkiets inrikesminister Süleyman Soylu att det var i staden Kobane som kvinnan som misstänks ha utfört ett terrordåd i Istanbul fått sina order.

– Vi bedömer att ordern kom från Kobane, sa han till TRT enligt SVT.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594091275841523712?s=20&t=y-fMe2P8r6SopPOZEja2WQhttps://twitter.com/AFP/status/1594085700743430145

Du kanske också gillar