Hem Världen Två flickor allvarligt knivskurna i Tyskland

Två flickor allvarligt knivskurna i Tyskland

förbi admin
0 kommentar

Vid 07.30-tiden på måndagsmorgonen gick mannen till attack med kniv mot två flickor som var på väg till skolan i staden Illerkirchberg, belägen mellan Stuttgart och München i sydvästra Tyskland.

Båda flickorna, 13 och 14 år gamla, fördes med allvarliga skador till sjukhus. Senare under måndagen avled 14-åringen av sina skador, skriver tidningen Bild med hänvisning till polis och borgmästare.

Det finns inga uppgifter om huruvida det finns någon koppling mellan flickorna och den misstänkte. Det har heller inte framgått vad motivet för attacken var.

Enligt Wolfgang Juergens, talesperson för polisen i Ulm, fick polisen efter att de anlänt till platsen reda på att en misstänkt hade flytt till en närliggande byggnad. Flera personer som befann sig i byggnaden har därefter frihetsberövats, varav en uppges vara gärningsmannen. Men fler detaljer än så vill polisen inte gå in på för stunden.

Tre personer greps, enligt Südwestrundfunk. Polisen har inte gått ut med information om varför de två andra har frihetsberövats.

– Vi måste nu reda ut den exakta bakgrunden till detta, säger polisens presstalesperson till Südwestrundfunk.

Du kanske också gillar