Hem Världen Tysk kvinna misstänks ha mördat ”dubbelgångare” för att fejka sin egen död

Tysk kvinna misstänks ha mördat ”dubbelgångare” för att fejka sin egen död

förbi admin
0 kommentar

Knappt ett halvår efter att en ung kvinna hittades död i en bil i Ingolstadt i södra Tyskland har polisen gått ut med nya uppgifter om fallet som kommit att kallas ”dubbelgångarmordet” i den tyska pressen. Brottsrubriceringen har nu skärpts från misstänkt dråp till mord.

Skälet är att fynd som gjorts under utredningen tyder på att dådet planerats under en längre tid. Den 23-åriga kvinna som sitter häktad, misstänkt för mord på en jämnårig, har enligt polisen försökt få kontakt med flera andra potentiella offer innan mordet begicks.

– Det rör sig om tre, fyra eller fem kvinnor – vi vet inte exakt. De verkar ha undkommit döden med en hårsmån, säger polisens presstalesperson Andreas Aichele till DN.

Det var den 16 augusti förra året som en kvinna hittades död i baksätet på en bil i Ingolstadt. Kroppen upptäcktes av föräldrarna till bilens ägare, som blivit oroliga när dottern inte svarade i telefon och åkt för att leta efter henne. Enligt polisen var föräldrarna övertygade om att den döda, som blivit knivhuggen och var täckt med blod, var deras dotter.

– Det var först nästa dag som det kom fram att det inte stämde, säger Andreas Aichele.Foto: Peter Kneffel

Den mördade kvinnan var påfallande lik dottern, men obduktionen visade att det rörde sig om en annan kvinna i samma ålder. Kvällen efter att kroppen hittats greps dottern, som nu är misstänkt för mord. Andreas Aichele beskriver händelsen ur hennes föräldrars perspektiv.

– Under en natt sörjde de sin dotter. Sedan fick vi berätta för dem att dottern lever, men att hon är gripen och att de därför inte får träffa henne. Det måste självklart ha varit fruktansvärt, säger han.

Enligt polisens teori ska den 23-åriga kvinnan ha mördat den jämnåriga för att försöka iscensätta sin egen död. Såväl mordoffret som de övriga kvinnor som den misstänkta tagit kontakt med liknade henne själv till utseendet. Den misstänkta kvinnan var gift, och ska ha upplevt vad polisen i ett pressmeddelande beskriver som ”problem inom familjen”.

– Vi kan inte berätta exakt vad det handlar om i nuläget. Men vi vet att hon har haft en konflikt med sin man, säger Andreas Aichele.

Kort efter att den misstänkta kvinnan greps kunde polisen även gripa en 23-årig man i hans hem i Ingolstadt som tros ha varit inblandad i dådet. Mannen har suttit häktad sedan dess, och misstänks liksom kvinnan för mord. Vilken relation de misstänkta har är oklart, enligt Andreas Aichele.

– Vi känner inte till att de ska ha varit ett par, säger han.

Andreas Aichele är presstalesperson på polisen i Ingolstadt. Han beskriver staden i södra Tyskland som lugn, och säger att han under trettio års arbete på polisen aldrig varit med om något som liknar det så kallade ”dubbelgångarmordet”.Foto: Privat

Den häktade kvinnan har enligt polisen tagit kontakt med offret på sociala medier, och stämt möte med henne i hennes hem. Därefter ska de båda kvinnorna och den mordmisstänkta mannen ha åkt tillsammans till ett skogsområde i närheten av Ingolstadt. Här uppges mordoffret ha dödats med ett stort antal knivhugg.

Andreas Aichele, som arbetat för polisen i snart 30 år, säger att han aldrig varit med om något liknande fall.

– Vi har sett många hemska, vansinniga saker, men aldrig något som detta, säger han och fortsätter.

– Det är som en tv-deckare. Fast verkligheten är ännu galnare.

Rättegången mot de båda misstänkta är planerad att inledas i slutet av våren eller början av sommaren.

Läs fler artiklar om Tyskland här

Du kanske också gillar