Hem Världen Tyska protesten kommer eka i generationer

Tyska protesten kommer eka i generationer

förbi admin
0 kommentar

Fifa-presidenten Gianni Infantinos långa tal där han gick hårt åt Qatar-VM:s många kritiker och bland annat sa att han själv känner sig som en migrantarbetare har hånats i västerländska medier. Samtidigt kände många araber en lättnad över att någon äntligen satte ord på deras känslor kring kritiken av Qatar och mästerskapet i landet, skriver CNN i en analyserande text.

– Jag tror att västerländska medier är partiska eftersom de inte vill se en arabisk framgång, en muslimsk framgång som värdskapet för en global fotbollsturnering i ett utvecklingsland innebär, säger 20-årige qatariern Najd Al-Mohanadi.

The Guardians Sean Ingle skriver om Tysklands skrällförlust mot Japan, som föregicks av en protest mot Fifa från de tyska spelarna.

”Det här är vad som händer när man inte fokuserar på fotboll”, skrev en qatarisk reporter på sociala medier och fick över 200 000 gillamarkeringar på sitt inlägg.

Det var en kommentar som stank av skadeglädje och som dessutom var helt fel eftersom Tyskland spelade bra och kontrollerade stora delar av matchen, skriver Ingle. Och även om protesten skulle ha bidragit till förlusten hade det ändå varit rätt sak att göra, anser han.

”Bilden av de tyska spelarna med sina händer för munnen kommer […] att eka i generationer.”

Du kanske också gillar