Hem Världen Tyskland stänger mot Storbritannien

Tyskland stänger mot Storbritannien

förbi admin
0 kommentar

Tyskland lägger till Storbritannien på listan över högriskländer gällande covid-19.

Det betyder att endast människor som bor i Tyskland släpps in från Storbritannien. Dessutom måste såväl vaccinerade som ovaccinerade som anländer från Storbritannien sitta två veckor i karantän, samt göra ett PCR-test.

Beslutet kommer sedan Londons borgmästare utfärdat en ”särskild händelse” på grund av den snabba spridningen av omikronvarianten. Mer än 65.000 nya fall har konstaterats i den brittiska huvudstaden den senaste veckan, varav 26.418 bara det senaste dygnet – vilket är det högsta antalet sedan pandemin inleddes.

Tysklands hälsominister Karl Lauterbach har larmat om att en ny våg av covid-19 är nära förestående att svepa in över landet.

”Ju mer vi kan stå emot … desto bättre”, säger han.

Flera andra europeiska länder, bland annat Frankrike, har redan skärpt inresereglerna för personer som reser från Storbritannien.

Tyskland inför även från och med söndagen karantän för resenärer från Frankrike, Danmark och Norge – men det kravet gäller endast för ovaccinerade, då dessa länder ligger en nivå under Storbritannien på den tyska listan över högriskländer.


Du kanske också gillar