Hem Världen Ukrainas näst största kraftverk under rysk kontroll

Ukrainas näst största kraftverk under rysk kontroll

förbi admin
0 kommentar

Ryska styrkor har tagit kontroll över Ukrainas näst största kraftverk Vuhlehirsk i Donetsk, uppger president Volodymyr Zelenskiyjs rådgivare Oleksiy Arestovych i en intervju med Reuters. Uppgifterna om kraftverket spreds redan under tisdagskvällen då ryskstödda separatistiska medier visade bilder på legosoldater från den ryska Wagnergruppen framför kraftverkets administrationsbyggnad.

– De har uppnått en liten taktisk fördel – de har tagit kontroll över Vuhlehirsk, sade Arestovych till Reuters.

Enligt Arestovych har Ryssland även gjort en massiv omgruppering av trupper i de södra regionerna med riktning mot Cherson, Melitopol och Zaporizjzia.

”Vilka planer de än har så kommer vi att förstöra dem”

Under onsdagen rapporterades det att Antonivkabron i Cherson förstörts av Ukraina. Bron var en viktig knytpunkt för att kunna försörja och förstärka de ockuperande ryska styrkorna i Cherson.

Ukrainas presidentVolodymyr Zelenskyj sade i sitt nattliga tal att den förstörda Antonivkabron och även andra övergångar i regionen kommer att återställas.

– Naturligtvis kommer de alla att byggas upp igen – av oss. Vi gör allt för att ockupanterna inte ska ha några logistiska möjligheter i vårt land. Vilka planer de än har kommer vi att förstöra dem, sade han och fortsatte:

– Vi kommer att befria vårt territorium med militära, diplomatiska och alla andra tillgängliga medel tills vi når Ukrainas lagliga gränser.

Du kanske också gillar