Hem Världen Unga lockas på Instagram – förstorar rumpan utomlands – Nyheter (Ekot)

Unga lockas på Instagram – förstorar rumpan utomlands – Nyheter (Ekot)

förbi admin
0 kommentar

– Det känns som att jag är lite formlös om man säger så, lite platt. Man vill ju ha lite kurvor, öka självförtroendet, säger ”Sanna” som rest till Turkiet för att förstora rumpan.

Vad tänker du om risker?

– Jag har ju läst väldigt mycket om det där, så det är lite läskigt. Men det är lite så ”you only live once”, du får testa dig fram.

Operationen blir lite billigare i Turkiet än om de hade gjort den hemma säger de, men den främsta anledningen till att vännerna valt Turkiet och inte Sverige är reklamen. Att man kan följa kirurger på sociala medier, se före- och efterbilder på ett helt annat sätt, säger de.

Var fjärde person som utförde ett skönhetsingrepp i Turkiet kom år 2020 från ett annat land, enligt internationella plastikkirurgförbundet ISAPS.

Det finns också kritik mot så kallad skönhetsturism och paketresor med semester.

– Idén om att kunna njuta av en semester på stranden efter en operation är ganska befängd, säger Marc Pacifico, ordförande för brittiska estetiska plastikkirurgers förbund.

Marc Pacifico menar att resorna innebär risker eftersom patienter ofta träffar kirurger tätt inpå sitt ingrepp, kan ha svårt att ta reda på information, få rätt uppföljning och ibland flygs hem igen tätt inpå stora operationer.

Burcu Orhan Holmgren är en Londonbaserad jurist och hennes advokatbyrå har de senaste åren riktat in sig på att stämma kirurger och sjukhus i Turkiet när turister gjort skönhetsoperationer som gått fel.

– Jag har så många sådana här fall.

– Det finns såklart fantastiska kirurger i Turkiet. Men att resa till ett land man inte kan, där man skriver på papper på ett annat språk – det är inte värt det, säger hon.

Du kanske också gillar