Hem Världen Utrikesveckan i Studio DN om Putins nya Ryssland

Utrikesveckan i Studio DN om Putins nya Ryssland

förbi admin
0 kommentar

Lyssna på DN:s Utrikesvecka i podcasten Studio DN

Det förändrade Europa – så ritar kriget om kartan

Rysslands invasion av Ukraina ställer europeiska relationer på sin spets – gamla allianser spricker och nya bildas. Men vad innebär det att högerpopulister, men också nationer, nu omvärderar sina tidigare band till Putin?

Medverkande: Lovisa Herold, korrespondent i Berlin, Erik de la Reguera, korrespondent i Paris, Philip Teir, korrespondent i Helsingfors, Pia Gripenberg, korrespondent i Bryssel. Programledare: Ülkü Holago.

Så har pandemin enat och splittrat världen

Livet har på många sätt återgått till det normala i Sverige, men drygt två år efter att coronapandemin bröt ut, lever miljontals människor i andra delar av världen fortfarande under nedstängningar.

Medverkande: Marianne Björklund, korrespondent i Peking, Sigrid Melchior, korrespondent i Bryssel, Sanna Torén Björling, tidigare korrespondent i Washington DC. Programledare: Ülkü Holago.

Hur är det att rapportera från ett krig?

I konflikter har båda sidor intresse av att få ut sina versioner. Det är ett skäl till att nyhetsredaktioner prioriterar att själva vara på plats med journalister som kan berätta vad de hör, ser och uppfattar. Hur är det att rapportera från ett krig, och hur har krigsjournalistiken förändrats?

Medverkande: Anna-Lena Laurén, Rysslandskorrespondent, Saeed Alnahhal, utrikesreporter, Nathan Shachar, korrespondent i Jerusalem, Torbjörn Petersson, utrikesreporter och tidigare korrespondent i Peking. Programledare: Sanna Torén Björling.

Har klimatkrisen hamnat i skuggan av kriget?

Med kriget i Ukraina föll världens andra kriser in i skuggan. Pandemin lades till handlingarna, andra konflikter fick pågå utanför mediernas blickfång och vårt fokus på klimatkrisen blev suddigt.

Medverkande: Erik Esbjörnsson, Afrikakorrespondent, Lovisa Herold, Tysklandskorrespondent, Martin Gelin, korrespondent i New York, Jannike Kihlberg, klimatreporter. Programledare: Sanna Torén Björling.

Så används abortfrågan i politiska syften världen över

På flera håll i världen pågår en dragkamp om rätten till abort, från i USA där den grundlagsskyddade aborträtten ser ut att rivas upp i sommar, till Östeuropa och Latinamerika – där flera av de länder i världen med strängaste abortlagar finns, men också länder som går i motsatt riktning. Hur kommer det sig att abortfrågan är så politiserad?

Medverkande: Henrik Brandão Jönsson, korrespondent i Brasilien, Karin Eriksson, korrespondent i USA, Michael Winiarski, utrikeskommentator.

Du kanske också gillar