Hem Världen Våldsamt i Peru – turistattraktion stängs

Våldsamt i Peru – turistattraktion stängs

förbi admin
0 kommentar

Under en dryg månad har oroligheterna hittills kostat minst 45 människor livet, däribland en polis.

Oroligheter har skett och förekommer på flera platser i landet och har de senaste dagarna också ökat i huvudstaden Lima.

Som en direkt följd av våldsamheterna beslöt myndigheterna på lördagen att stänga landets största turistattraktion, Inkastaden och världsarvet Machu Picchu.

Demonstranterna har som mål att få Boluarte att avgå. Boluarte var vicepresident men tog över makten i december efter det att Castillo, även han från det marxistiska partiet Fria Peru, avsatts.

Castillo avsattes och greps efter att han försökt upplösa parlamentet och införa undantagslagar. Anledningen var en planerad omröstning i parlamentet kring huruvida Castillo skulle avsättas.

Boluarte har gjort klart att hon inte tänker lyssna till demonstranterna och har inga planer på att lämna presidentposten.

Protesterna, oroligheterna och myndigheternas försök att slå tillbaka mot demonstranterna har varit som våldsammast utanför huvudstaden, bland annat i Arequipa i söder. Där har människor åter försökt inta flygplatsen. Protesterna har också varit kraftiga i Deaguadero och La Libertad.

Du kanske också gillar