Hem Vetenskap och teknik 1440p-stöd på gång till Playstation 5, liksom mapp-struktur

1440p-stöd på gång till Playstation 5, liksom mapp-struktur

förbi admin
0 kommentar

Dock 1440p utan VRR-teknik.

Sony har till sist bekräftat att stöd för skärmar i 1440p är på gång till Playstation 5. Betan rullar ut idag. Sony vill dock inte säga när övriga pöbeln får komma in i värmen, utan nöjer sig med vaga “senare i år”. De medger dock att stödet är efterlängtat (alla med pc-monitorer håller nog med), så förhoppningsvis lägger de på ett kol. Xbox Series har haft stödet med redan från start.

720p, 1080p, 1440p och 2160p blir lägena vi kan vraka bland. Ett rejält smolk i glädjebägaren är att den nyligen implementerade Variable refresh rate-tekniken inte gällar 1440p. Det finstilta:

VRR on PS5 supports 1080p and 4K video output but not 1440p.

Ett märkligt beslut, men hoppeligen inte ett som kommer att gälla för alltid…? Snälla?

Ett annat inslag med uppdateringen (också bara i beta i nuläget) är “spellistor”. De är i grund och botten mappar, och i exemplen nedan kan du se hur man kan lägga in titlar man spelar just nu i en mapp, och favorit-action i en annan. 15 listor med 100 spel vardera är vad vi har att spela med.

Vi ska också kunna jämföra 3d-ljud med stereo, och det ska vara mer rakt på sak att återuppta aktiviteter från korten. Mer om vad den nya betan inkluderar hittar du på Playstation-bloggen.

Du kanske också gillar