Hem Vetenskap och teknik 5 spännande spel som släpps i februari 2023 | MovieZine

5 spännande spel som släpps i februari 2023 | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

Ett besök i trollkarlarnas magiska värld, sovjetisk action och virtuell verklighet är vad som väntar i spelväg under februari.

Under årets andra månad är utan tvekan det största dragplåstret det påkostade Harry Potter-äventyret “Hogwarts Legacy”, men det finns även andra guldkorn att plocka för den som inte är intresserad av den världen – bland annat den nya Playstation VR2.

 

Här är de fem mest spännande spelen som släpps i februari 2023.

 

“Hogwarts Legacy”

 

 

Efter många förseningar är det äntligen dags att bli en elev på den berömda trolldomsskolan från filmerna om Harry Potter i “Hogwarts Legacy”, som utspelar sig i slutet av 1800-talet. 

 

Här får du välja ett elevhem (vilket ska du ta?), gå på lektioner i försvar mot svartkonst och örtlära, kämpa mot märka trollkarlar och en grupp svartalver som slår tillbaka mot sina förtryckare – ungefär 100 år innan händelserna i böckerna och filmerna.

 

Vi kommer bland annat få utforska stora delar av slottet, området kring Hogwarts till kvast och lämna vårt avtryck i den magiska trollkarlsvärlden. På MovieZine kommer du att kunna läsa en recension av spelet några dagar innan det släpps.

 

Format: Playstation 5, PC, Xbox Series X/S

Datum: 10 februari

 

“Atomic Heart”

 

 

Gillar du sovjetisk estetik och action är “Atomic Heart” spelet för dig, då det utspelar sig under en alternativ tolkning av året 1955. Med hjälp av avancerad robotik lyckades USSR besegra Nazityskland under 1941, fast med ett ännu större dödstal än i verkligheten.

 

Vinsten leder även till att ett tidigt internet grundas, som sammansluter robotarna i ett kollektivt medvetande, ökar produktiviteten rejält och tar stora vetenskapliga framsteg. Du spelar som en mentalt ostabil officer som skickas till en anläggning där robotarna har ballat ur, så det är upp till dig att panga ihjäl dem.

 

Spelet beskrivs som ett actionrollspel i förstapersonsvy där du får använda improviserade vapen som du tillverkar av bitar från besegrade robotar. Du har även en magisk handske som ger dig krafter som telekenisi, is och elektricitet.

 

Format: Playstation 4, Playstation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Datum: 21 februari

 

Like a Dragon: Ishin!

 

 

“Like a Dragon: Ishin!” är en avstickare från den populära “Yakuza”-serien, där vi följer samurajen Sakamoto Ryōma under den sena Edo-perioden (1853-1867) istället för ett modernt Japan.

 

Spelet utspelar sig i staden Kyoto där du är på jakt efter din fars mördare, samtidigt som du måste rentvå dig från påhittade mordanklagelser. Här får du svinga ditt svärd, skjuta med revolvrar och delta en revolution – samt spela en hel del minispel, precis som i “Yakuza”-serien.

 

“Like a Dragon: Ishin!” är en förbättrad version av “Ryū ga Gotoku Ishin!”, som aldrig släpptes i väst när det lanserades tillsammans med Playstation 4 i Japan.

 

Format: Playstation 4, Playstation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Datum: 21 februari

 

Playstation VR2 och “Horizon Call of the Mountain”

 

 

Snart är det dags att sätta på sig en plasthjälm igen och besöka virtuella världar, då Playstation VR2 lanseras (om du har 7000 kronor, vill säga). PSVR 2 har en imponerande OLED-skärm med 2000×2040 pixlar och en uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz, samt de nya Sense-handkontrollerna.

 

Hjälmen lanseras tillsammans med tjugo spel, som bland annat “Horizon Call of the Mountain”, som utspelar sig i samma värld som “Horizon Forbidden West” och erbjuder “en ny berättelse och en ny upplevelse” i universumet.

 

Andra spännande spel som kommer till hjälmen är “The Dark Pictures: Switchback”, “Jurassic World Aftermath” och VR-versioner av “Gran Turismo 7” och “Resident Evil Village”. Det krävs dock att du har en Playstation 5 för att spela PSVR2.

 

Datum: 22 februari

 

Octopath Traveler 2

 

 

I det urläckra och pixliga rollspelet “Octopath Traveler 2” får du följa åtta olika karaktärer i den medeltida fantasyvärlden Solistia.

 

Här får vi bland annat träffa dansaren Agnea, handlaren Partitio, krigaren Hikari och tjuven Throné, där varje karaktär har en egen distinkt berättelse som ibland flätas samman med varandra.

 

Spelet har ett klassiskt turordningsbaserat stridssystem likt “Final Fantasy”, med twisten att du kan spara dina rundor för att avfyra flera på en gång. Föregångaren var riktigt charmigt, men det verkar som att Square Enix och Asquire satsar på att rätta till några av dess brister med uppföljaren.

 

Format: Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, PC

Datum: 24 februari

 

Vilka spel ska du spela i februari?

Du kanske också gillar