Hem Vetenskap och teknik 5T var höjden för OnePlus [Opinion]

5T var höjden för OnePlus [Opinion]

förbi admin
0 kommentar

OnePlus riktade sig helt till entusiaster i början, genom att erbjuda attraktiva komponenter för ett lågt pris och rentav göra en populär ROM (CyanogenMod) till den officiella mjukvaran. Få vanliga konsumenter kände till märket.

Tillverkaren släppte sex telefoner mellan sommaren 2014 och sommaren 2017, varav alla hade en traditionell telefondesign med grova ramar ovanför och nedanför skärmen. År 2017 var ett omvälvande år för mobildesign då smartphones började få mer långsmala bildförhållanden, betydligt tunnare ramar, samt lösningar likt sensorjack.

OnePlus första telefon med tunnare ramar och nytt bildförhållande var 5T som kom i slutet av 2017. Vi vill slå ett slag för 5T som på ett vis känns som höjden för tillverkaren. Vissa andra OnePlus-telefoner kanske har varit bättre i förhållande till konkurrensen vid tidpunkten för släppet, men 5T sticker ändå ut.

Telefonen hade hög byggkvalitet, kändes ”premium” och låg behagligt i handen, med bakstycke i aluminium. Detta var precis innan glas ersatte metall för mobilbakstycken. Med en skärmstorlek på 6″ var 5T varken för stor eller för liten. Även om det är subjektivt såg mobilen bra ut från alla håll och kanter.5T hade få riktiga svagheter. Batteritiden var bra och kamerasystemet relativt kompetent. Telefonen var en pålitlig trotjänare. Även OxygenOS stack ut vid den tidpunkten och var ett ovanligt trevligt gränssnitt. 5T är en av telefonerna från OnePlus som fått varmast mottagande av recensenter, med full pott i betyg eller närapå. Enheten utsågs till årets telefon i Swedroids omröstning 2017.

Är det fler som har varma minnen av 5T och är det några som kanske rentav fortfarande har telefonen som ”daily driver”?

Du kanske också gillar