Hem Vetenskap och teknik Alienwares QD OLED-skärm får syskon med lägre prislapp

Alienwares QD OLED-skärm får syskon med lägre prislapp

förbi admin
0 kommentar

För snart ett år sedan klev Samsung in på OLED-marknaden med den kvantpricksförädlade QD-OLED-panelen. Den letade sig snabbt ut i datorskärmar, där Alienware var först att hoppa på tåget med den välvda 34-tummaren AW3423DW. Där lovas skarp bild, högt dynamiskt omfång och bra kontraster, för en prislapp runt 15 000 kronor.

Sedan lansering har det delats ut mer ros än ris, även om åsikterna gällande QD-OLEDS pixelstruktur går isär. Nu lanserar Alienware ett nära identiskt syskon, där lägre prislapp står i fokus. Modellen får namnet AW3423DWF och har samma storlek om 34 tum, samt upplösning på 3 440 × 1 440 pixlar. Uppdateringsfrekvensen skruvas ned ett snäpp, från 175 till 165 Hz, men i övrigt gäller samma specifikationer som föregångaren.

aw2.jpg

Den stora skillnaden ligger istället i G-sync-modulen, som helt sonika plockas bort. Stödet för G-sync Ultimate ersätts istället med stöd för AMD Freesync samt VESA Adaptive Sync. Därtill bantas den fysiska storleken ned något, för en marginellt mindre fot och generell konstruktion. Även de vita detaljerna försvinner och ersätts med svart.

Genom att skrota G-sync-stödet blir även prislappen lägre. Det rekommenderade priset landar på 1 099 USD. Det är 200 USD lägre än storasyskonets prislapp på 1 299 USD. Något svenskt pris finns inte tillgängligt i dagsläget, men inklusive moms motsvarar det cirka 15 000 kronor. Det är dock samma pris som nuvarande modellen och det återstår att se hur prissättningen landar i relation till det.

Du kanske också gillar