Hem Vetenskap och teknik Amazon släpper två nya Echo-enheter i Sverige

Amazon släpper två nya Echo-enheter i Sverige

förbi admin
0 kommentar

Amazon blåser i lanseringstrumpeten och tar de nya, internationella versionerna av smarthögtalarna Echo Dot och Echo Show 8 till sin svenska e-butik. Noterbart i sammanhanget är att röstassistenten Alexa fortfarande inte pratar engelska, vilket Amazon också är noga med att påpeka på sina produktsidor.

Echo Dot är nu uppe i generation fem och satsar främst på ljudförbättringar (dubbelt så kraftfull bas) och en ny temperatursensor. Den är också försedd med en accelerometer för touch- och rörelsekontroller. Nya Echo Dot kostar 650 kronor och kan köpas i dag. Det är samma pris som Google tar för sin konkurrerande Nest Mini, som dessutom talar svenska sedan många år. Den har dock tre år på nacken nu.

Foto: AmazonAmazon Echo Dot.

Stjäl showen (hehe) gör i stället nya Echo Show 8, som är en högtalare med 8-tums hd-skärm och en 13-megapixelkamera med automatisk zoom och panorering som ska möjliggöra riktigt bra videosamtal. Med Alexas hjälp går det att video-ringa upp till sju familjemedlemmar i en och samma grupp. Givetvis finns ett kameraskydd för de stunder när du inte vill känna dig övervakad.

Echo Show 8 är utrustad med dubbla högtalare och fullt kapabel att strömma film, tv-serier eller musik. Skärmen är försedd med touchkontroller för enkel styrning av dina uppkopplade prylar, och med Alexa-smartness kan enheten lära sig att känna igen ljud som bebisgråt eller hundskall och skapa särskilda rutiner utefter dem.

Den nya Echo Show-högtalaren kan förbeställas hos Amazon i dag och kostar 1 500 kronor. Leverans sker dock först i januari 2023.

Du kanske också gillar