Hem Vetenskap och teknik Apple har raderat en halv miljon appar från App Store. För att de inte har uppdaterats på länge.

Apple har raderat en halv miljon appar från App Store. För att de inte har uppdaterats på länge.

förbi admin
0 kommentar

En bra kurerad app-affär innehåller inte skurkappar och levererar bara sånt som faktiskt uppdateras och sköts om. Det senare har Apple tagit fasta på i år då man i våras gick ut och sa att alla de appar som inte har uppdaterats på länge kommer att plockas bort. Enligt Finbold.com så har man nu gjort slag i saken och raderat över 540.000 appar.

Det betyder att antalet appar i App Store ligger på drygt 1,6 miljoner vilket är den lägsta siffran på länge. Men de appar som finns där är i alla fall aktuella.

Nackdelen med att gamla appar plockas bort är att folk med äldre operativsystem nu inte kan hitta appar att använda. Jag förstår Apples tanke med detta, men man hade ju kunnat ha kvar apparna med en märkning eller något.

Apple hade innan rensningen nästan 2,2 miljoner appar. Senast man gjorde en större rensning var för ett år sedan då mer än 400.000 appar försvann. Konkurrenten Google Play Store har över 3,5 miljoner appar.


finbold.com


Mobil, Apple,

app store,

retro
Annons från
AnnonsAnnons från

TumnagelAnnons
Du kanske också gillar