Hem Vetenskap och teknik Apple Watch exploderade – Apple bad ägaren hålla tyst

Apple Watch exploderade – Apple bad ägaren hålla tyst

förbi admin
0 kommentar

9 to 5 Mac rapporterar om en exploderande Apple Watch. Att batterier kan gå sönder och svälla upp, ibland på ett explosionsartat sätt, är knappast en nyhet. Men i det här fallet påstår klockans ägare att Apple försökte få honom att hålla tyst om händelsen.

Det började med att användaren upptäckte att klockan var ovanligt varm. Han kontaktade då Apples support, och ärendet eskalerades snabbt till en chef som bad honom att inte röra klockan förrän Apple hörde av sig igen.

Nästa morgon vaknade ägaren och upptäckte att klockan var ännu varmare och att det svullnande batteriet hade spräckt skärmen. Han lyfte upp den för att ta bilder och skicka till Apple, men då började klockan genast ge ifrån sig knastrande ljud och ”exploderade” just som han slängde ut den genom fönstret. Klockan hade legat på en soffa, som visade sig ha fått ett brännmärke av hettan.

Användaren uppsökte akuten eftersom han var orolig över blyförgiftning, men 9 to 5 Mac påpekar att det inte finns någon sådan risk med Apple Watch och att användaren inte var skadad.

När han efter den dramatiska händelsen hörde av sig till Apples support igen fick han höra att fallet hade högsta prioritet och han skulle få en uppdatering i måndags. Någon uppdatering kom inte då, men under onsdagen hörde de till slut av sig och bad honom skriva på ett dokument och lova att inte berätta om händelsen för någon.

9 to 5 Mac har inte publicerat dokumentet som Apple påstås ha bett mannen skriva under, men har publicerat både bilder och video som visar den trasiga klockan före och efter ”explosionen”.

Du kanske också gillar