Hem Vetenskap och teknik Arctics populära MX-serie kylpasta får en sjätte upplaga

Arctics populära MX-serie kylpasta får en sjätte upplaga

förbi admin
0 kommentar

Idag är kylpasta vardagsmat och någonting som sällan är på tapeten. Den som varit med länge vet dock att det var skillnad för många år sedan, där heta debatter och omfattande recensioner gjordes i jakten på enstaka lägre grader. Hur lätt den var att applicera och inte minst hållbarhet över tid var också viktiga parametrar som ofta kom på tal.

Ett av de mest populära alternativen genom åren har varit Arctics MX-serie, som för knappt två år sedan lanserades i en femte upplaga. Arctic MX-5 visade sig lida av bristande kvalitetskontroll där olika partier skilde i konsistens och hållbarhet över tid, där ovanligt snabb separata av oljan gjorde att kylpastan förhårdnade – och då helst ska appliceras på nytt – snabbare än den borde.

Som resultat av detta stryker Arctic MX-5 ur sortimentet och ersätter den med MX-6, som likt MX-5 ska säljas som ett premiumalternativ jämsides långköraren MX-4. Likt tidigare är det en kylpasta fri från metaller och andra ledande material, vilket gör att den inte riskerar kortsluta hårdvaran. Värt att nämna är att företaget inte gått ut med kylpastans kemiska sammansättning.

Tack vare dess icke-ledande egenskap kan kylpastan appliceras på det mesta, som processorer med värmespridare (IHS) till grafikkretsar som i regel saknar IHS. Den kan därför också vara ett bra alternativ tillsammans med AMD:s senare Ryzen 7000-serie vars udda IHS-design exponerar resistorer runt processorn, vilket gör den sårbar för just ledande kylpasta.

Arctic MX-6 lanseras fyra utföranden med sprutor innehållande 2 gram för 6,79 USD, 4 gram för 8,49 USD och 8 gram för 11,99 USD, motsvarande cirka 95, 120 respektive 165 kronor inklusive moms. Det finns även ett paket innehållande en 4-gramsspruta och sex stycken rengöringsservetter för 9,79 USD, motsvarande cirka 140 kronor inklusive moms.

Hur viktig är kylpastan för dig när du bygger dator? Har du eller köper du en tub för att applicera detta eller nöjer du med den som ofta är förapplicerad på kylare?

Du kanske också gillar