Hem Vetenskap och teknik Call of Duty: Modern Warfare 2 | En oslipad diamant

Call of Duty: Modern Warfare 2 | En oslipad diamant

förbi admin
0 kommentar

Inledning

COD-spelare vet vad de vill ha i ett COD-spel, och de ser till att utvecklarna vet det. Dom flesta COD-spelare vill ha samma gamla format som det alltid har varit särskilt i multiplayer. Activision verkar har snappat upp på detta och tagit action. Därför är detta spelet mycket som föregångaren Call of Duty: Modern Warfare. Det tycker många är en bra sak från vad jag har sett och hört. Jag tycker också att det är en bra sak för då behöver man inte direkt ändra sättet man spelar för att kunna justera sig till det nyaste COD-spelet.

Grafik & Prestanda

Låt mig bara börja med att säga att grafiken i det här spelet verkligen är grym och att det är något av det bästa jag har sett från ett FPS-spel och spel i allmänhet. Från hur realistiskt vattnet ser ut och reagerar till dina rörelser till detaljerna i bergs strukturerna.

Bra grafik kommer också med en kostnad för prestanda (tråkigt nog) men Modern Warfare 2 hanterar detta på ett bra sätt tycker jag. Jag spelade spelet på ett RTX 3060 tillsammans med en Intel Core i7-10700K och det fungerade kanon! Nådde över 120 fps på höga inställningar och givetvis ännu högre med DLSS. Det här är en av de bättre spelen jag spelat på sistone, grafikmässigt iallafall. Ett kraftigt system är optimalt men inte nödvändigt för att spela detta spelet. Självklart så kommer ju spelet inte se lika bra ut på ett 1060 som ett 3060. Men det ser fortfarande riktigt bra ut.

Kampanj

Call of Duty-spel kampanjer är något jag alltid är intresserad av. Kampanjen i detta spel är 6-8 timmar lång vilket kändes som den perfekta längden för mig. I Modern Warfare 2:s kampanj ser vi återkomsten av flera karaktärer från de tidigare spelen som Price, General Shepherd, Gaz, Soap och min favoritkaraktär från hela Call of Duty, Ghost. Den här storyn höll mig engagerad hela tiden även om den hade några rätt så inaktuella ögonblick så hade jag fortfarande kul. Activision verkade ha tagit det som fungerade från det första spelet och utökat det i MW2, till exempel hus invasion uppdraget i Modern Warfare 1 som togs emot mycket väl och därmed inkluderade fler uppdrag som de i Modern Warfare 2. För någon som är nybörjare i COD- eller FPS-spel i allmänhet skulle jag definitivt rekommendera kampanjen till att börja med och sedan gå vidare till det svårare och mer taktiska multiplayer-modet.

Multiplayer

När Call of Duty: Modern Warfare 2 lanserades så erbjöd multiplayern så många som 16 kartor. Activision har sedan dess tagit bort en karta på grund ut av copyright. Ingen av kartorna stack ut för mig, de var bara… där. Inte att dom är dåliga eller något, de är bara inget speciellt. Multiplayern är i stort sett en förlängning av sin föregångare. Skillnaden är rörelsen och hur lång tid det tar att döda eller bli dödad. Jag kan se varför de gjorde det här, jag tror att de ville strö lite mer realism i multiplayern. Till exempel att istället för att kunna hoppa och glida runt överallt som en galning så saktas rörelsen ner lite och du måste man faktiskt vara taktisk. Du behöver tänka mer innan du engagerar din fiende. Vissa älskar denna förändringen och andra inte. De enda som jag tycker är att det finns inga användbara stats för att hålla koll på vilken nivå du ligger på i spelet och att med multiplayern att du tvingas vara med i skill based matchmaking. Vilket kan vara tråkigt för dom som är väldigt bra på spelet, för dom tvingas spela med folk som är på samma nivå. Dom borde få välja bland att ha skill based matchmaking och att inte ha de. Jag gillar riktningen som COD:s multiplayer går i och jag är spänd på att se vart den är på väg.

Glitchar och buggar

Nuförtiden verkar det som om det är obligatoriskt för spel att alltid ha buggar och fel vid lansering. Detta har varit fallet i några år nu och det här spelet är tyvärr inget undantag. Buggarna och felen förekom mest i kampanjen för mig, vilket är riktigt tråkigt, men jag märkte åtminstone inte så mycket buggar i multiplayern vilket är bra. De buggar och fel som jag upplevde var mestadels krascher och AI som hindrade mig från att göra några framsteg i kampanjen. Jag upplevde 3 krascher under min 7 timmars genomspelning av kampanjen, vilket inte va game breaking för mig utan bara störande. På ett av de sista uppdragen jag spelade fastnade en av mina soldat kompanjoner och satt fortfarande fast när jag laddade om checkpointen. Detta gjorde så jag var tvungen att starta om hela uppdraget, vilket var riktigt irriterande. Jag hoppades verkligen att det här spelet skulle ha skapats med extra försiktighet och tagit bort buggarna innan lansering, men det hände såklart inte. Det resulterade i en oslipad diamant som är Call of Duty: Modern Warfare 2, passar bra till vissa spelare men inte alla.

Du kanske också gillar