Hem Vetenskap och teknik “Call of duty” släpper ny version av “Warzone”

“Call of duty” släpper ny version av “Warzone”

förbi admin
0 kommentar

Det ser ut att som vanligt vara välgjort, påkostat och bombastiskt i kommande “Call of duty: Modern warfare 2”, nästa huvuddel i den långlivade spelserien, som släpps den 28 oktober.

Senaste spelet i serien, “Vanguard”, lyckade inte nå samma höga försäljningstal som serien brukar stoltsera med, och utgivaren Activision Blizzard har dessutom dragits med skandaler och stämts av delstaten Kalifornien över brister i arbetsmiljön.

Med “Call of duty: Modern warfare 2” hoppas företaget vända blad och kallar det “en ny era” för serien. Berättelseläget kretsar kring kapten John Price och hans grupp elitsoldater. Undervattensstrider, höghöjdsanfall och smygaruppdrag utlovas, tillsammans med ett nytt samarbetsläge där gruppdynamiken sätts på prov.

En ny version av gratistillägget “Warzone”, som fyllde två år i mars och som har nått över 100 miljoner spelare, är också under utveckling. “Warzone 2.0” kommer att lanseras vid sidan om det ursprungliga “Warzone” någon gång i slutet av året. En mobilvariant av spelläget är också under utveckling, men har ännu inte fått något släppfönster.

Activisions förstapersonsskjutare “Call of duty” är en spelserie som har funnits sedan 2003. De första spelen utspelades under andra världskriget, men sedan det första “Modern warfare” från 2007 har de befunnit sig i främst andra tidsåldrar.

För att hålla en hög utgivningstakt på ungefär ett spel om året har flera utvecklingsstudior – främst Sledgehammer, Infinity Ward och Treyarch – turats om att utveckla spelen. Även Raven Software har på senare år fått en viktigare roll.

Vid sidan om de årliga spelen finns sedan 2020 gratisvarianten “Warzone”, som är en battle royale-titel som spelas via nätet.

Årets “Call of duty” är det nittonde spelet i huvudserien.

Du kanske också gillar