Hem Vetenskap och teknik Carl Pei visar upp sin nya telefon – med NFT-skryt direkt på startskärmen

Carl Pei visar upp sin nya telefon – med NFT-skryt direkt på startskärmen

förbi admin
0 kommentar

Den svensk-kinesiska entreprenören Carl Pei har lämnat mobiltillverkaren Oneplus för att satsa på sitt helt egna projekt Nothing. Med bas i London i Storbritannien har Nothing än så länge hunnit släppa ett par trådlösa hörlurar samtidigt som de visat upp baksidan på sin första mobiltelefon. Mycket mer än så har inte varit känt. 

Carl Pei själv har däremot hela tiden slagit fast att det här är en satsning som ska vara med och utmana jättar som Apple och Samsung om marknaden. 

Och på tisdagseftermiddagen var det dags för Nothing att visa upp sin nya mobiltelefon, som har fått namnet “Phone (1)”. 

“Vi har designat Phone (1) som en produkt vi skulle vara stolta över att dela med vänner och familj. Den enkla principen hjälpte oss att gå ifrån den upptrampade stigen, att lita på våra instinkter och att skapa en upplevelse som förhoppningsvis blir startskottet för förändring i en bransch som har stagnerat”, säger Carl Pei i ett pressmeddelande.

Han berättar bland annat att de har designat telefonen för att minimera skärmtiden, där telefonen kan vändas med baksidan uppåt för att aktivera ett tyst läge där mobilen med hjälp av lysdioder kan visa användaren vad den behöver veta om exempelvis vem som ringer, vilka notifikationer som kommer och hur mycket batteri som finns kvar. 

Satsar på NFT-funktion

I övrigt lyfter bolaget fram att de vill ha ett operativsystem som fokuserar på snabbhet. Men bolaget lyfter också fram att de vill integrera funktioner från olika tredjepartsbolag, där det från start ska vara möjligt att kontrollera sin Tesla. Dessutom finns funktioner för att visa upp sina NFT:er på startskärmen vi ett galleri i telefonen som också ska låta dig spåra priset på NFT:erna. 

När det kommer till de mer tekniska delarna meddelar Nothing i ett pressmeddelande att telefonen ska ha en 6,55-tumsskärm med en uppdateringsfrekvens på 120hz, processorn är en Qualcomm Snapdragon 778G+ och två kamerasensorer på 50 megapixlar. 

Redan i juli ska telefonen börja säljas och prislappen ligger mellan 5000 och 6000 kronor beroende på modell. Vilket alltså placerar Carl Peis nya mobiltelefon i det lägre prissegmentet, strax under Apples budgetalternativ Iphone SE och en bra bit under den dyraste modellen Iphone 13 Pro som idag kostar strax över 12.000 kronor i Sverige. 

“Nothing är här för att göra tech kul igen. För att inspirera till kreativitet och för att bygga framtiden tillsammans med sitt community”, skriver bolaget om vad de vill göra. 

Nothing grundades av Carl Pei 2020 efter att han lämnat Oneplus. Bland investerarna som har pumpat in omkring 700 miljoner kronor i bolaget finns bland annat GV (tidigare Google Ventures) och EQT Ventures, liksom affärsänglar som Twitch medgrundare Kevin lin, Youtube-profilen Casey Neistat och Truecaller-veteranen Kim Fai Kok. 

Du kanske också gillar