Hem Vetenskap och teknik Corning lanserar nytt och tåligare glas

Corning lanserar nytt och tåligare glas

förbi admin
0 kommentar

Företaget Corning är nog mest kända för att tillverka tåliga glas som bland annat används på mobilskärmar. De två befintliga typerna är Gorilla Glass Victus och Gorilla Glass Victus Plus, men nu lanserar man en ny generation tåliga glas i form av Gorilla Glass Victus 2.

Enligt Corning är den främsta anledningen till att man har valt att vidareutveckla Gorilla Glass beror på moderna mobiler. Enligt företaget 15 procent tyngre och med 10 procent större skärmar, vilket är en olycklig kombination är det handlar om tåligt glas.

Gorilla Glass Victus 2 sägs erbjuda en högre tålighet mot att tappas på hårda underlag, och ska tåla att tappas från en meters höjd och landa på vad Corning kallar underlag som motsvarar cement, och två meter mot underlag som motsvarar asfalt. Glaset ska även ha samma reptålighet som tidigare.

Det finns ingen information om när de första mobilerna med den nya generationen av glaset kommer ut på marknaden, men Corning säger att det är ett flertal tillverkare som utvärderar glaset och att det kan komma att nå ut i butikerna under de kommande månaderna.

Du kanske också gillar