Hem Vetenskap och teknik Corsair ger sig in på marknaden för gaminglaptops

Corsair ger sig in på marknaden för gaminglaptops

förbi admin
0 kommentar

Corsair är inte direkt nya på PC-marknaden men nu ger de sig in i ett nytt segment med sin första bärbara dator någonsin.

Computex 2022 är igång och utöver stora nyheter från AMD har vi även fått se Corsair ge sig in på marknaden för bärbara datorer. Den nya datorn går under namnet Voyager och kommer exklusivt använda sig av AMD-hårdvara som en del av företagets AMD Advantage-program.

Voyage kommer med antingen en AMD Ryzen 7 6800HS eller en Ryzen 9 6900HS. Båda erbjuder åtta kärnor och 16 trådar man olika klockfrekvenser. Den förstnämnda processorn kommer tillsammans med 32 GB DDR5-minne och den andra med 64 GB. Även lagringen skiljer mellan modellerna. Antingen 1 TB PCIe 4.0-lagring eller 2 TB.

Corsair Voyager kommer utrustad med en QHD IPS-skärm på 16 tum med 240 Hz uppdateringsfrekvens och AMD Freesync Premium. Datorn kommer även med en knapprad dedikerad till saker som streamingfunktioner. Något som kommer från Elgato vilka Corsair köpte upp för några år sedan. Resten av tangentbordet kommer utrustat med Cherry MX Ultra-Low Profile-brytare.

Corsair har inte bekräftat exakt när Voyager kommer att bli tillgänglig. Däremot kommer den variant av datorn med en Ryzen 7 6800HS få en prislapp om 2 700 dollar. Den med en Ryzen 9 6900HS kommer med en prislapp på 3 000 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Du kanske också gillar