Hem Vetenskap och teknik Dynafit Radical Pro recension – Freeride

Dynafit Radical Pro recension – Freeride

förbi admin
0 kommentar
Styrkor:
Användarvänliga och smidig växling mellan gå- och åkläge, passar mina fötter “out of the box”, låg vikt, skön åkkänsla, rörelseomfång på gåläget, åkpositionen

Svagheter:
Hade gärna sett ett traditionellt spänne (gärna vajer som t ex på Technica Zero G Pro Tour) över vristen jämfört med snowboardspännet som de nu har använt nu, då snowboardspännet har lättare att frysa igen. Ett mer traditionellt spänne hade också medfört möjlighet till bättre finjustering. Lite irriterande också då främre spännets “finjustering” snurrar väldigt lätt vilket gör att man ofta behöver justera om det då det oavsiktligt har ändrat sin position, som det enkelt gör när man tar av och på sig pjäxorna.

Gåläget är mycket bra men på önskelistan är ett lite bättre ROM (range of motion) bakåt för att kunna ta ännu längre steg och därigenom spara energi. På önskelistan är också att övre “strap” som stabiliserar manschetten hade varit av samma konstruktion som Hoji Free, nu är det en kardborrelösning. En strap med spänne hade faktiskt varit att föredra.

Sammanfattning:
En solid pjäxa som är välgjord och väl utprovad. Gillar verkligen Hoji lock systemet. Riktigt skön åkkänsla och perfekt åkposition. Bra också att Dynafit inte har fortsatt med speednose vilket gör att det blir enklare om man behöver använda stegjärn. Lyfter också fram att om man har provat Hoji Free och tycker att den inte passar foten (upplevs av många som “låg över vristen”) så kommer det antagligen att fungera med Radical Pro då den är annorlunda utformad.

Du kanske också gillar