Hem Vetenskap och teknik Elektrikern avslöjar – då kan vanliga elslukaren istället spara in pengar

Elektrikern avslöjar – då kan vanliga elslukaren istället spara in pengar

förbi admin
0 kommentar

Kallsvettas du av tanken på de elräkningar som kommer trilla in under hösten och vintern? Elkrisen har gjort att många svenska hushåll nu behöver se över sina vanor och sin elförbrukning – för att skona plånboken. 

För att få bättre koll på de största elbovarna och de smartaste tipsen frågade Nyheter24 elektrikern Sofia Österberg. Här kan du läsa mer om elektrikerns superenkla knep för att förbruka 80 procent mindre el. 

Elektrikerns tips för att få ner elräkningen: “Energisnål”

Sofia Österberg förklarar att något som kan dra mycket el är vitvaror av den äldre modellen, och i det långa loppet kan det vara en värd investering att byta ut dem. 

– Om du har en gammal diskmaskin eller tvättmaskin då drar det otroligt mycket mer el än vad en ny energisnål vitvara skulle göra. Så om man kan investera i det skulle det bidra med mycket, förklarar hon. 

Elslukaren som kan spara dig pengar: “I vissa fall…”

En annan av de största eltjuvarna är golvvärme. Något som kan vara skönt att ha i badrummet under en kall vintermorgon – men som kan tyvärr stå dig dyrt. 

Men Sofia Österberg förklarar att det finns tillfällen då den stora elslukaren faktiskt kan vara bra att ha. 

– I vissa fall kan det vara tvärtom, att golvvärme kan spara el. Men då behöver du en bra isolering, vilket kan generera i sin tur att du kan sänka värmen i resten av lägenheten. Men om du bara har på det för att det är skönt i badrummet eller hallen då försvinner den värmen som du betalar för, säger hon till Nyheter24. 

Hör elektrikern Sofia Österbergs bästa tips för att få ner elräkningen i spelaren ovan.

Du kanske också gillar