Hem Vetenskap och teknik Fender och Mini öppnar världar i metaverse. Stratoverse och MINIverse dyker upp i Metas Horizon Worlds.

Fender och Mini öppnar världar i metaverse. Stratoverse och MINIverse dyker upp i Metas Horizon Worlds.

förbi admin
0 kommentar

Igår meddelade Meta att gitarrtillverkaren Fender och BMW:s varumärke Mini har byggt upp virtuella världar i Metas metaverse-plattform Horizon Worlds. De båda företagan är de två senaste i en allt längre rad företag och varumärken som presenterat satsningar på metaverse den senaste tiden.

Fenders virtuella värld i Horizon Worlds kommer att heta Stratoverse medan Minis virtuella värld har fått namnet MINIverse. På Fenders gitattformade Stratoverse-ö i Horizon Worlds kommer besökarna att kunna leta upp olika gitarr-ackord så väl som att lira musik virtuellt med varandra.

I MINIverse kommer det att bli möjligt att glida runt i digitala versioner av Mini-bilar. Upp till fyra besökare ska även kunna tävla mot varandra på olika racingbanor som ska byggas upp i MINIverse. Stratoverse och MINIverse går att besöka i Horizon Worlds nu för Meta Quest 2-användare i USA och Kanada.

Bland andra företag som har byggt eller har planer på att bygga metaverse-världar finns till exempel Disney, Nike, Lego, och Warner Music. Vi har samlat ihop lite artiklar om det och andra metaverse-satsningar i de inlänkade artiklarna som hittas lite längre ner.

Du kanske också gillar