Hem Vetenskap och teknik Fina betyg för den svenska strategibesten Victoria 3

Fina betyg för den svenska strategibesten Victoria 3

förbi admin
0 kommentar

Spelet släpps senare i dag.

I eftermiddag släpps Victoria 3, det historieorienterade strategispelet (vad annars? från Paradox Interactive. Recensioner finns att läsa sedan i går kväll, och FZ:s recensent delade ut beröm för alla valmöjligheter och det enorma strategiska djupet, men efterlyste lite mer struktur och en inlärningskurva som inte går rakt upp. Betyget blev 3 av 5 – “Bra”.

Det finns mycket att säga om Victoria 3. Det är polerat, men inte utan brister och skavanker. Balansgången mellan å ena sidan djup och realism, å andra sidan en lättillgänglig spelupplevelse, satt på flera områden bättre i föregångaren Victoria 2. Samtidigt infinner sig snabbt den där “jag ska bara”-känslan som gör det svårt att lägga ifrån sig. Gillar du genren, 1800-talshistoria, att pilla med produktionskedjor och att dyka ner i tabeller är det här sannolikt ett spel för dig.

Andra recensenters tyck finns som vanligt samlat på aggregatorsiterna Metacritic och Open Critic, och deras framklämda snittbetyg ligger något högre än det vi kom fram till. 82 av 100 hos Metacritic efter 23 recensioner, och liknande hos Open Critic. Det innebär en god portion 4 av 5 och 8 av 10, med några högre och lägre betyg.

Du kanske också gillar