Hem Vetenskap och teknik Geforce RTX 4090 klättrar bland Steams användare

Geforce RTX 4090 klättrar bland Steams användare

förbi admin
0 kommentar

Spelklienten Steams har många års lång tradition av att publicera statistik över användares hård- och mjukvarukonfigurationer. I år är inget undantag och nu finns data för årets första månad för allmänheten att beskåda. Bland de många raderna statistik sticker särskilt en nyhet på grafikkortsidan ut, där Geforce RTX 4000-seriens första medlem letar sig in.

För att en modell ska synas måste en tillräckligt stor andel av användarna som deltar i enkäten ha den installerad. Det dröjer därför generellt sett innan nylanserade produkter letar sig in i statistiken, inte minst om höga prislappar eller låg tillgänglighet drar ned takten. Höga prislappar ser däremot inte ut att skrämma Steams användare – debuten sker med flaggskeppet RTX 4090.

Att det är just flaggskeppet som blir första modell att armbåga sig in kan bero på något så enkelt som tid. Modellen var först ut att lanseras och anlände redan i oktober, även om lagerstatus varierat sedan dess. Med en andel om 0,24 procent handlar det om en placering långt från toppens Geforce GTX 1650, men med det sagt är det trots det en imponerande andel för ett grafikkort med en prislapp ovanför 20 000-kronorsstrecket.

Du måste ha Javascript aktiverat för att delta i omröstningar.

Du kanske också gillar