Hem Vetenskap och teknik Goodyear uppgraderar Total Mobility-lösning

Goodyear uppgraderar Total Mobility-lösning

förbi admin
0 kommentar
Bild: Goodyear

Goodyear tar teknik och dataintegration inom Total Mobility-erbjudandet till nästa nivå och underlättar däckhanteringen.

De senaste förbättringarna bidrar till att underlätta den digitala omvandlingen av fordonsflottor och tjänsteleverantörer

  • Goodyear introducerar TechHub, en plug-play-installationsapp för Goodyear Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) och Goodyear DrivePoint, vilket minskar driftstopp och stödjer enkel installation
  • FleetHub sätter nya standarder genom att förena Goodyears TPMS, CheckPoint (Drive-Over-Reader) och DrivePoint-lösningar till en plattform

Goodyear har utvecklat sin Total Mobility-lösning genom att integrera sina smarta teknologier som underlättar den digitala omvandlingen av fordonsflottor. Både FleetHub och TechHub sammankopplar datapunkter från olika system och presenterar tillgänglig däckdata på ett ställe. Dessa framsteg ger operatörer av vagnparker och tjänsteleverantörer den information de behöver för att fatta välgrundade beslut om däckhantering samt övergripande underhållsbehov av fordonsparken.

Ny TechHub-app förenklar installationen av smarta däckövervakningslösningar

Goodyear introducerar TechHub, en integrerad lösning och installationsapp för Goodyear TPMS och Goodyear DrivePoint som ger flera fördelar för tjänsteleverantörer. Den nya appen stöder tekniker vid installationen av det smarta däckövervakningssystemet samt implementerar högkvalitativa standarder som underlättar systemets korrekta funktion. Dessutom förbättras datautbytet mellan kunder och deras Goodyear-tjänsteleverantör ytterligare genom att stödja anslutningsverktyg för fordonsflottor.

Efter installationen av däcktryckssensorutrustning kan den traditionella metoden för fordonsinställning vara tidskrävande eftersom all data måste matas in manuellt. Om flottan har ett stort antal fordon innebär detta särskilt mycket planering för att minska stilleståndstiden till ett minimum. TechHub tillhandahåller därför en lösning som underlättar installationsprocessen. Det avancerade installationsprotokollet stöder exakt hjulpositionering, eliminerar den potentiella risken för manuella felinmatningar och tillåter riktmärke för exakta algoritmberäkningar och varningsmeddelanden medan systemet är i drift.

Hur det fungerar

  • Nyckelhjulspositionsdata samlas in på en gång via en digital skanning. Alla TPMS-däcksensorer och fordonets TPMS-enhet kopplas sedan ihop, vilket automatiserar fordonskonfigurationen. Därefter laddas all data upp till molnet för enkel lagring och tillgänglighet.
  • Data överförs omedelbart från fältet till back office, vilket ytterligare förbättrar kundupplevelsen på flottnivå.
  • Genom att möjliggöra dataintegration och synkronisering mellan olika lösningar och data så tillhandahåller processen kritisk däckdata från Goodyear TPMS och Goodyear DrivePoint på ett ställe. Snart kommer ZF:s Trailer FMS och telematik, märkt TRANSICS, att läggas till i ekosystemet av applikationer.
  • Tjänsteleverantörer kan komma åt data via expert Goodyear TechHub. Förutom att sätta nya avancerade installationsstandarder, tillhandahåller applikationen också viktiga däckprestandamått och underlättar uppgraderingar samt andra appunderhållsaktiviteter. TechHub är nu tillgänglig för tjänsteleverantörer och vagnparkstekniker som för närvarande använder smarta övervakningslösningar från Goodyears Total Mobility.

Uppdatering av anslutning till flottmanager-plattformen FleetHub, vilket gör däckhanteringen enklare för flottor on-the-go

Sedan många år tillbaka har Goodyear Fleet Managers onlineplattform och mobilapp varit en pålitlig följeslagare för att stödja en effektiv daglig verksamhet. I en miljö präglad av ökande komplexitet, samt tids- och kostnadspress, har behovet av att påskynda den digitala transformationen aldrig varit mer efterfrågat.

Idag kan vagnparksoperatörer ha tillgång till mycket data om sensorer på fordonet, däck, last och andra kritiska element. I praktiken förblir dessa datauppsättningar ofta isolerade eller spridda eftersom de är leverantörs- eller systemspecifika. För att förbli konkurrenskraftig och ytterligare öka effektiviteten efterlyser branschen mer integrerade och uppkopplade lösningar.

Goodyear uppgraderar nu sin välkända fleet manager-plattform och applikation för att tillgodose dagens och morgondagens växande “big data”-behov som formulerats av ledande transportföretag över hela Europa. Genom att sammanföra en av de mest avancerade däckövervakningslösningarna på marknaden, integrerar den uppdaterade versionen alla tillgängliga däckhälsodata i en användarvänlig online- och mobilöversikt. Inom den avancerade FleetHub kan kunder nu enkelt komma åt data från Goodyear TPMS, Goodyear Checkpoint (Drive-Over-Reader) och Goodyear DrivePoint. Denna användarvänliga lösning utrustar chefer med en komplett datapool för att fatta de mest välgrundade besluten.

Dessutom, för CheckPoint-användare, ger FleetHub ett modernt onlineanvändargränssnitt inklusive avancerade mobilapplikationer tillgängliga för operatörer. Dataintegrationen resulterar i en bättre användarupplevelse med centraliserat stöd. Plattformen är också framtidssäker, med användare som åtnjuter regelbundna mjukvaruuppdateringar och den övergripande utvecklingen av Goodyear Total Mobility värdeerbjudande.

Du kanske också gillar