Hem Vetenskap och teknik Google Messages är på väg att få nya finesser, ny ikon

Google Messages är på väg att få nya finesser, ny ikon

förbi admin
0 kommentar

Google har tillkännagivit stora nyheter för meddelandeappen Messages. Först och främst kommer användare kunna svara på enskilda meddelanden i RCS-baserade samtal, så att det blir lätt att skapa sammanhang i konversationen och se vad svaret berör.

Messages kommer låta användare reagera på SMS från Iphones med emojis. Appen kunde tidigare visa meddelandereaktioner från Iphones, men inte skicka reaktioner tillbaka. Google nämner automatisk transkribering av röstmeddelanden så att talet går att få i textform, men berättar inte huruvida finessen är regionbegränsad eller vilka språk som stöds.

Transkriberingen kräver dock en Pixel 6, Pixel 6a, Pixel 7, Galaxy S22 eller Galaxy Fold 4. Messages har fått stöd för att visa påminnelser direkt i appen, så att användare exempelvis kan bli påminda om födelsedagar.

Ifall någon skickar en länk till en YouTube-video kan videon nu spelas upp direkt i Messages, utan att användaren behöver lämna appen och konversationen. Appen kommer föreslå stjärnmärkning av meddelanden som anses viktiga, likt adresser och telefonnummer, så att de blir lättare att hitta tillbaka till.

Messages kommer känna av ifall någon föreslår röstsamtal, exempelvis ”kan du prata?”, i ett meddelande och kan då visa en genväg som leder direkt till Meet. Appen kommer därtill kunna förstå att användare bestämt sig för att träffas på en viss tid och ett visst datum och kan då föreslå att ett kalenderinlägg ska skapas med de uppgifterna.

Sista nyheten är nya ikoner för Messages, kontaktappen och telefonappen (se bild nedan). Ikonerna lär inte tilltala alla då de är förvillande lika varandra. Enligt Google speglar nya Messages-ikonen bättre ”dagens moderna meddelandeupplevelse” och nya ikonerna är tänkta att vara mer i linje med företagets övriga ikoner. Nyheterna skickas ut under de kommande veckorna.

Du kanske också gillar