Hem Vetenskap och teknik Google till bister rcs-attack mot Apple: “Håller tillbaka”

Google till bister rcs-attack mot Apple: “Håller tillbaka”

förbi admin
0 kommentar

Google har länge klagat på att Apples Imessage inte har gjorts plattformsoberoende, men i en ny attack anklagar Android-chefen Hiroshi Lockheimer Apple för att hålla tillbaka hela branschen genom att inte anamma den nya standarden rcs som Google vill ska ersätta sms.

I en Twitter-tråd skriver Hiroshi Lockheimer att Google inte ber Apple att öppna Imessage, utan att lägga till stöd för rcs i IOS så att Iphone- och Android-användare får ett bättre sätt att skicka vanliga meddelanden till varandra.

Rcs (Rich Communication Services) är inte i sig totalsträckskrypterat, så skillnaden mot sms är huvudsakligen att det har stöd för högupplösta bilder och att du kan se att mottagaren har läst meddelandet och när hen håller på att skriva ett svar.

Standarden har inte heller anammats av alla mobiloperatörer runt om i världen, delvis eftersom det inte är en standard de måste följa och eftersom det precis som Google säger inte finns på Iphone.

Värt att nämna i sammanhanget är att det i USA fortfarande är vanligt att använda sms för kommunikation mellan Iphone- och Android-användare, medan resten av världen använder Whatsapp, Messenger, Line, Wechat och andra appar. Googles nya klagomål kommer också efter en rapport i Wall Street Journal om hur amerikanska tonåringar har gjort Imessage till en statussymbol.

Du kanske också gillar