Hem Vetenskap och teknik Göteborg Energi inför rörligt pris på sina laddplatser – Allt om Elbil

Göteborg Energi inför rörligt pris på sina laddplatser – Allt om Elbil

förbi admin
0 kommentar

Mot slutet av den här veckan kommer Göteborg Energi att förändra prisbilden vid sina destinations- och snabbladdare. Priset för laddningen kommer att vara baserat på det rörliga spotpriset för elen, och uppdateras en gång varje dygn.

– Vi vill att våra laddpriser speglar elpriset på elmarknaden, något som efterfrågats av våra kunder. Det innebär att om elpriset är högt är det en indikation på att det är ont om el i systemet och vice versa, skriver Göteborgs Energi i ett utskick.

Det nya priset för nästkommande dygn kommer Göteborg Energi att presentera klockan 15 varje dag. Idag tar Göteborg Energi 5,50 kr/kWh för AC-laddning, och mellan 6,25 och 6,80 kr/kWh för DC-laddning. Första dagen med det rörliga priset blir torsdag denna veckan.

Göteborg Energi var länge en av de billigaste laddningsoperatörerna i Sverige men höjde förra hösten priserna rejält. Hur den nya rörliga prissättningen kommer att påverka prisbilden ser vi först imorgon eftermiddagen, då de rörliga priserna börjar gälla först på torsdag.

För den som hoppas på priser på några ören, väntar besvikelse. Spotpriset är en relativt liten del av priset för laddningen. Intäkterna ska också täcka nätavgifter, drift- och underhållskostnader, molntjänster och personalkostnader samt avskrivningar av laddstationerna.

Du kanske också gillar