Hem Vetenskap och teknik Hearthstone ska få premiumvaluta och spelare befarar pay-2-win

Hearthstone ska få premiumvaluta och spelare befarar pay-2-win

förbi admin
0 kommentar

Men lyckligtvis bara för Battlegrounds-läget.

Battlegrounds är ett så kallat “auto battler”-läge i Blizzards kortspel Hearthstone, och nästa vecka drar säsong två igång. Det ackompanjeras av ett gäng nyheter, och spelarna är inte positivt inställda till dem alla. Det hela kretsar kring en ny valuta, runestones, som man köper för riktiga pengar och sedan använder för att köpa saker i spelets butik, även om vissa saker i butiken fortfarande kommer gå att köpa direkt med vanliga pengar. Blizzard har inga planer på att göra det möjligt att tjäna den i spelet.

Det främsta problemet tycks ligga i att man fram till nu kunnat köpa så kallade “battleground perks” för guld man tjänar genom att spela, och på så sätt bland annat låsa upp möjligheten att välja mellan fyra olika hjältar i början av en match, vilket är en stor fördel.

I och med säsong två blir det dock inte möjligt, utan man måste istället låsa upp denna möjlighet efter att ha köpt spellägets battle pass med den nya premiumvalutan. Därmed tycker många att Battlegrounds-delen av spelet kommer att bli pay-2-win.

Blizzard tycker å sin sida att den nya valutan gör det enklare för dem att sälja mindre föremål, som skins, och lovar att valutapaketens storlek kommer att vara anpassade efter de populäraste köpen, så att man slipper köpa ett för stort paket och sedan ha en massa valuta över.

Du kanske också gillar