Hem Vetenskap och teknik Hetaste ryktena inför dagens Meta Connect-event

Hetaste ryktena inför dagens Meta Connect-event

förbi admin
0 kommentar

Ikväll klockan 19:00 håller Meta sitt metaversum- och vr-fokuserade event Meta Connect. Ryktena inför eventet talar bland annat om två nya vr-headset. Här är allt nytt vi kan få se:

Quest Pro

Det har förekommit en hel del läckor kring vr-headsetet Quest Pro. Senast för en månad sedan hittades ett kvarglömt testexemplar på ett hotellrum och gav en riktigt tydlig bild av hur det förmodligen kommer se ut – även om det inte gick att starta.

Quest Pro påstås bli rejält avancerad och dyr, med många nya tekniker.

Quest 3

Ett enklare och billigare alternativ till Quest Pro och en direkt uppföljare till Quest 2. Om detta headset verkligen visas upp ikväll kommer det enligt Youtube-kanalen Sadly Its Bradly framför allt innebära en rejäl prestandauppgradering med ”Snapdragon XR2 Gen 2”-chipp och mer minne, men ungefär samma pris som Quest 2.

Nyheter i Horizon Worlds

Efter förra veckans läckor från Meta kring vr-appen Horizon Worlds har Mark Zuckerberg lovat att företaget ska presentera nyheter på Connect-eventet. Vad det kommer handla om har vi dock ingen aning om.

Utöver detta är det troligt att företaget har bjudit en minst en samarbetspartner som utvecklar vr-upplevelser, och möjligen hårdvarutillbehör.

Du kanske också gillar