Hem Vetenskap och teknik HTC visar upp Vive XR Elite – headset för både VR och AR

HTC visar upp Vive XR Elite – headset för både VR och AR

förbi admin
0 kommentar

Sedan virtuell verklighet gjorde sitt återinträde i både vardagsrum och datorhörnor har HTC varit en av de största aktörerna. Nu slår företaget på den stora trumman med Vive XR Elite som de hoppas kommer kunna konkurrera med Meta Quest Pro.

Vive XR Elite är ett kombinerat VR och AR-headset som bestyckats med skärmar som kan visa 1 920 × 1 920 pixlars upplösning per öga i 90 Hz-uppdateringsfrekvens. För att driva headsetet har Vive XR Elite utrustats med systemkretsen Snapdragon XR2 istället för den snabbare varianten XR2+ som sitter i Metas alternativ. Systemkretsen sällskapas av 12 GB primärminne samt 128 GB lagringsutrymme.

Rörelsespårningen sker med hjälp av fyra stycken spårningskameror tillsammans med en 16 megapixel färgkamera, en djupsensor samt gyroskop för 6-DoF “inside out tracking”. För den användare som önskar koppla enheten till sin PC istället görs detta antingen genom anslutning över USB typ C eller trådlöst över Wifi 6E.

HTC-Vive-XR-Elite-VR.jpg

Batteriet uppges ha en livslängd på ungefär två timmar och sitter placerat på baksidan av bygeln och fungerar som motvikt mot resten av headsetet. För den användaren som önskar kan batteriet monteras av och ersättas med mer glasögonlika bågar, då behöver dock enheten strömdrivas genom USB typ C.

För AR använder sig Vive XR Elite av passthrough. I praktiken innebär detta att kamerorna på utsidan direktmatar bild av din omgivning till headsetets skärmar för att interagera med kompatibel mjukvara.

Vid sidan av de två medföljande handkontrollerna ska användare också kunna styra kompatibel mjukvara med hjälp av Vive XR Elites inbyggda handspårning. HTC uppger även under sin presentation att företaget fortsätter sin storsatsning på sitt eget metaversum Viverse, detta kommer också inbyggt i varje Vive XR Elite.

HTC:s nykomling förväntas börja levereras under februari månad och prislappen på 1 099 USD har i Sverige blivit lite drygt 16 200 kronor.

Du kanske också gillar