Hem Vetenskap och teknik Huawei Freebuds Pro 2: Bra men dyra hörlurar

Huawei Freebuds Pro 2: Bra men dyra hörlurar

förbi admin
0 kommentar

Huawei Freebuds Pro 2 är ännu ett par true wireless-hörlurar med en liten utstickande ”pinne”, likt nyligen testade JBL Live Pro 2. Med sina 6,5 gram per hörlur är de dock en aning tyngre än de flesta av konkurrenterna. Även laddosan är med sina 6,4 x 4,6 x 2,2 centimeter något större och klumpigare än genomsnittet.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Huawei Freebuds Pro 2 har visserligen bra ljud och bra brusreducering, men får ändå inte mer än godkänt betyg. Passformen är tveksam, appen begränsad och batteritiden inte lika bra som hos toppkonkurrenterna. Med tanke på prislappen på 2 000 kronor är de helt enkelt inte riktigt prisvärda.

Positivt

  • Bra ljud
  • Bra brusreducering
  • Annorlunda kontroller

Negativt

  • Tveksam passform
  • Begränsad app
  • Dyra

Tyvärr visar sig också passformen inte vara hundraprocentig, i alla fall i testarens öron. Okej, detta är ju något i högsta grad personligt, men även referensgruppen (testarens familj) tyckte att passformen hos Huawei Freebuds Pro 2 var något sämre än hos toppkonkurrenterna. Detta oavsett vilken av de tre olika pluppstorlekarna som användes.

Inte så att Huawei Freebuds Pro 2 på något sätt är obekväma eller riskerar att trilla ut, de har bara inte den där optimala passformen som önskas hos ett par true wireless-hörlurar.

Annorlunda styrning

Också när det gäller styrningen skiljer sig Huawei Freebuds Pro 2 en del från konkurrenterna, här dock på ett positivt sätt. Istället för vanliga touchkontroller styrs hörlurarna med ”gester” där du klämmer försiktigt en, två eller tre gånger på den lilla utstickande pinnen.

På detta sätt går det att starta/stoppa uppspelningen, hoppa i spellistan, starta röstassistenten, svara på samtal eller styra brusreduceringen. Det går också att justera volymen genom att svepa uppåt eller nedåt.

I stort sett fungerar denna styrning utmärkt. Risken för feltryckningar är i princip minimal och känsligheten vid klämmandet är utmärkt. Det enda som vi hade problem med var justeringen av volymen, då det inte var helt lätt att komma åt att svepa upp eller ned.

Det går också att programmera funktionerna för de olika gesterna i appen, men tyvärr väldigt begränsat. I stort sett går det bara att välja mellan den förinställda funktionen eller att stänga av den helt.

Passformen för Huawei Freebuds Pro 2 är inte hundraprocentig.

Begränsad app

Rent generellt är appen också rätt begränsad. Här finns visserligen funktioner för att styra brusreduceringen, ställa in ljudeffekter (equalizer), se återstående batteriprocent och funktionen ”hitta mina hörlurar”, men inte mycket mer än så.

De olika funktionerna är också begränsade. Exempelvis är de förinställda ljudeffekterna väldigt otydliga och finjusteringen av brusreduceringen begränsad till de förinställda lägena ”mysigt”, ”allmänt”, ”ultra” eller ”dynamiskt”.

Tur då att brusreduceringen är så bra som den faktiskt är (i alla fall om du väljer läget ”ultra”). Här står sig Huawei Freebuds Pro 2 riktigt bra i konkurrensen och bjuder på brusreducering i toppklass!

Även kvaliteten på telefonsamtal är riktigt bra utan några irritationsmoment som svajigt ljud eller störande brus.

Också ljudet är bra, om än inte lika imponerande som brusreduceringen. Särskilt efter lite finjusterande med egna inställningar i equalizern.

Det stora problemet för Huawei Freebuds Pro 2 är istället prislappen på 2 000 kronor. De är helt enkelt inte riktigt prisvärda. Vi har testat betydligt billigare true wireless-hörlurar som låter lika bra (eller bättre) än Huawei Freebuds Pro 2. Samma sak med begränsningarna i appen och den inte hundraprocentiga passformen. Det finns billigare alternativ som gör detta lika bra (eller bättre).

Sammantaget blir betyget för Huawei Freebuds Pro 2 därför inte högre än en 3:a. Det är ett par bra hörlurar, men priset är för högt.

Specifikationer

Produkt: Huawei Freebuds Pro 2
Testad: September 2022
Tillverkare/kontakt: Huawei, huawei.se
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google assistant)
IP-certifiering:
IP54
Färger: Blå, vit och silver
Vikt (två hörlurar): 13 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 52 gram
Storlek laddosa: 6,4 x 4,6 x 2,2 centimeter
Batteritid bara musik totalt: 30 timmar
Batteritid bara musik per laddning: 6,5 timmar
Trådlös laddning av dosan: Nej
Cirkapris: 2 000 kronor

Du kanske också gillar