Hem Vetenskap och teknik Huawei lanserar Galaxy Z Flip-utmanare i Kina

Huawei lanserar Galaxy Z Flip-utmanare i Kina

förbi admin
0 kommentar

Vikbara mobiler är fortfarande i allra högsta grad en nisch. Telefonerna är mer ömtåliga med sina gångjärn och mjuka skärmar, men kostar också mer än traditionella styva telefoner med liknande övriga komponenter.

Huawei är, tillsammans med Samsung, ett av få företag som har satsat ordentligt på vikbara modeller. Nu lanserar företaget en ny modell i Kina. Pocket S heter den, och är i princip en enklare och billigare variant av P50 Pocket. Den har alltså gångjärnet på kortsidan i likhet med till exempel Samsung Galaxy Z Flip.

Den inre, utfällbara skärmen i Pocket S är 6,9 tum stor med 2790 x 1188 pixel upplösning och 120 hertz uppdateringsfrekvens. Telefonen drivs av Snapdragon 778G, ett enklare chipp än det Snapdragon 888-chipp som sitter i P50 Pocket. Systemet är Harmony OS 3.0.

På insidan sitter en selfiekamera med 10,7 megapixel i ett hål i skärmen, på utsidan en vidvinkelkamera med 40 megapixel i en sensor av RYYB-typen och objektiv med bländare på f/1,8, samt en ultravidvinkelkamera med 13 megapixel. Någon telekamera som i P50 Pocket finns inte.

Pocket S lanseras först på den kinesiska marknaden och kostar från motsvarande cirka 9 200 kronor, rapporterar GSM Arena.

Du kanske också gillar