Hem Vetenskap och teknik Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket. Bin duger till mer än att bara pollinera blommor.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket. Bin duger till mer än att bara pollinera blommor.

förbi admin
0 kommentar

Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch:

“It’s resistant to acids and bases. It’s hydrophobic, it’s waterproof, it’s flame retardant, it’s stable up to 240 degrees Celsius.”

Humble Bee Bio har en bit kvar tills det blir möjligt att göra en kommersiell produkt av den bi-baserade bioplasten man siktar på att börja sälja. Än så länge är man inne i en experimentell fas men hoppas att man snart ska kunna visa upp sina första egna kommersiella prover. Framöver siktar man på att ta fram bioplast som kan vävas in i textilier som till exempel skulle kunna användas i sätesklädslar till bilar, flygplan och annat.


humblebee.co.nz


Samhälle, Klimat,

bin,

djurfeber,

bioplast,

plast


Via

techcrunch.com

Du kanske också gillar